Obilježena 40. obljetnica osnutka i djelovanja DVD-a Općine Medulin

Prigodnom svečanošću u medulinskom Vatrogasnom domu 30. lipnja obilježena je 40. obljetnica osnutka i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin. Svečanost je okupila naše brojne sumještane, predstavnike Općine, vojske i ostalih vatrogasnih društava iz cijele Istre.

Predsjednik DVD-a Medulin Marin Mihovilović podsjetio je okupljene na osnivanje medulinskog DVD-a prije 40 godina te je predstavio presjek najznačajnijih izazova i aktivnosti s kojima su se medulinski vatrogasci susretali tijekom svog rada i djelovanja.

– Zahvaljujući velikim naporima članstva i rukovodstva društva, kao i čelnika općinskih struktura Medulin, Društvo je postiglo izvanredne rezultate, te se ubraja u jedno od najbolje organiziranih i opremljenih vatrogasnih organizacija na području naše Istarske županije gdje je uvijek spremno pravovremeno pružiti pomoć kako građanima tako i turistima koji tijekom ljeta borave na našem području – istaknuo je Mihovilović.

Zadovoljstvo nije krio ni načelnik Goran Buić koji je kazao kako su medulinski vatrogasni dom i medulinski DVD jedni od najuzornijih i najuređenijih u županiji ali i šire.

Napomenimo kako je i svečanost bila prava prilika da se zaslužnim pojedincima DVD-a dodijele prigodne nagrade, a između ostalih, titulu vatrogasca godine po drugi je puta osvojio Mijo Smuk.