Ribarska noć u Ližnjanu, u subotu 7. srpnja

I ove će se godine u organizaciji Adria Events, SRU Marlera i Ližnjanskih maškara održati sada već tradicionalna mjesna proslava „Ribarska noć“ u Ližnjanu. Ovu subotu, 07.07.2018. u Uvali Kuje osim zanimljivog večernjeg glazbenog programa sve posjetitelje očekuje i bogata ponuda dnevnih događanja ali i praćenje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija – Hrvatska.
Fešta od ribara i mora počinje upravo na moru i to uz četvrtu po redu Ližnjansku regatu koja se boduje i za Argonaut kup. Start regate je najavljen za 11.00 sati, a očekuje se više od 20 posada.
U poslijepodnevnim satima druženje se nastavlja uz Balinjeradu za koju se svi zainteresirani mogu prijaviti od 17.00 – 18.00 sati. Do 20.00 sati će se voziti slobodne vožnje ulicom Podvrh, a u 20.15 očekuje se start prve trke na prstenac. Kako je ovo ipak ribarska fešta osim balinjerade svi posjetitelji moći će prigristi friško pripremljene srdelice po simboličnoj cijeni.
Prema kraju večeri, zahuktat će se gastro scena u Ližnanju na popularnom Brudet kupu! Zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na info@marlera-liznjan.hr a svaki tim je obavezan osigurati si padelu i plamenik dok će dio namirnica dobiti na licu mjesta. Kako je broj timova za sudjelovanje na Brudet kupu ograničen predlažemo da se prijavite što prije! Podjela namirnica za početak kuhanja brudeta je predviđena za 18.00 sati.
A za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu organizirano je i gledanje utakmice četvrtfinala sa Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija – Hrvatska od 20:00 sati! Zajedno ćemo proslaviti pobjedu Vatrenih!
Osim dodjele nagrada pobjednicima u sport i gastro kategorijama natjecanja , večernji program obilježit će nastup uvijek rado viđenih izvođača – Night Express-a i Lighthouse banda, koji svim posjetiteljima obećavaju odličnu atmosferu uz puno pjesme i plesa. A za dobro raspoloženje do ranih jutarnjih sati pobrinut će se DJ Smile.
Ulaz na sva događanja je besplatan!

Organizaciju ove manifestacije omogućile su Općina Ližnjan i Turistička zajednica Općine Ližnjan.