UNILINE PARTNER SVJETSKE KARATE FEDERACIJE U UMAGU

Preko 3000 sudionika, prije svega sportaša, delegata, sudaca i njihovih pratitelja iz više od 100 zemalja ostvarit će od 29.lipnja  do 8.srpnja , 18 do 20 tisuća noćenja u objektima Plave lagune u Umagu tijekom niza događanja Svjetske karate federacije (WKF) u organizaciji Unilinea kao službene turističke agencije i partnera WKF-a i Hrvatskog karate saveza u ovom projektu.

”Ponosni smo što smo petu godinu zaredom partner WKF-a i Hrvatskog karate saveza u Umagu. Po broju sudionika i ostvarenih noćenja ovo je, nakon rukometnog prvenstva EURO 2018, drugo po veličini sportsko događanje u Hrvatskoj ove godine”, izjavio je Goran Šprem, izvršni direktor Unilinea za sportski i korporativni turizam. Zbog izvrsne organizacije takvog kampa prethodnih godina, Uniline je ove godine dobio priliku organizirati i kvalifikacijski turnir za olimpijske igre mladih u listopadu 2018. u Buenos Airesu gdje će po prvi puta u program natjecanja biti uvršten i karate. Uz ove kvalifikacije, na programu događanja je i trening kamp WKF-a, potom turnir za djecu ispod 12 i mladih ispod 21 godine kao i Liga mladih (Youth league) za uzraste do 14, 16 i 18 godina. Rad kampa, u kojem kao instruktori sudjeluju mnogi bivši ugledni svjetski i europski karate prvaci, prate najviši dužnosnici WKF-a predvođeni Antoniom Espinosom, predsjednikom WKF-a i Toshishisom Nagurom, glavnim tajnikom ove organizacije te predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan koji je ujedno i glavni tajnik Europske karate federacije.

Organizacijom europskog rukometnog prvenstva EURO 2018 u Zagrebu i ovogodišnjeg karate događanja u Umagu te mnogih drugih, Uniline, vodeći hrvatski turoperator, koji je službena agencija niza hrvatskih sportskih saveza i klubova, potvrdio je svoju poziciju market leadera na području sportskog turizma, koji godišnje u svijetu bilježi stopu rasta od čak 14%.