Vodnjan-Dignano nastavlja sa bogatim kulturnim ljetom

Ovaj tjedan u sklopu Vodnjanskog ljeta očekuju vas folklorne, plesne i koncertne večeri, radionice, sportski turniri, ribarska večer i još mnogo toga!

Ljetne večeri u Barbarigi otvara KUD Vodnjan svojim folklornim nastupom ovaj četvrtak 12. srpnja  s početkom u 21.00 sat.  Folklorna večer prvobitno se trebala održati u srijedu 11. srpnja, međutim tog dana će u vodnjanskom gradskom parku biti organiziran prijenos utakmice Hrvatska : Engleska.

Koncertne večeri u sklopu manifestacije #enjoyperoj idu dalje!

Ovog četvrtka 12.srpnja, na novouređenoj perojskoj šetnici, očekuje vas romantična šetnja uz more i zalazak sunca, degustiranje najboljih istarskih vina u sklopu manifestacije ″WINE on the BEACH″. Okupljanje šetača je u lučici Portić u Peroju, s početkom u 20 sati. Kotizacija uz uplatu na račun iznosi 30,00 kuna, a na samom startu 50,00 kuna. U cijenu je uključena degustacija 6 vrsta vina južne Istre, renomiranih istarskih vinara (Babos, Teraboto, Medea, Trapan, Marčeta i Kalavojna), koja će se posluživati u ukupno 5 beach barova duž same šetnice (″Beach Bar Sailor, Minor Beach Bar, Beach Bar Paradiso, Beach Bar Kalu i Beach Bar Đo″). Nakon same šetnje večer nastavljamo u glazbenom ritmu uz #enjoyperoj i muzičku poslasticu – koncert grupe Magazzino Commerciale. Poigravanje mnogim glazbenim stilovima, od popa, funka, soula, rocka, diska i dance-a, pravi je recept za ovu ljetnu večer i noć.

Istu večer u vodnjanskoj staroj uljari započinju i filmske večeri pod zvijezdama, u sklopu Art-kino Cineast, a koje će se održavati svakog četvrtka, sve do 30. kolovoza, s početkom u 21:30 sati. Prvi je na redu film ″Počasni građanin″ (El ciudadano ilustre Argentina, Španjolska, 2016., 118’).

U Pučkom otvorenom učilištu „Vodnjan-Dignano“ očekuju vas dvije radionice u organizaciji udruge Art Studio iz Pule, te stoga ovaj petak 13.07., od 17-20h, možete sudjelovati na radionici „Cuerda secca“, a u subotu 14. srpnja možete probuditi umjetnika u sebi i priključiti se radionici „Transfer slika na glinu“, od 10-14 sati.

U petak 13. srpnja u Zajednici Talijana Vodnjan s početkom u 21.00 sat održava se tradicionalno druženje „A Palazzo Bradamante“, kojim će se proslaviti 70. godišnjica Zajednice.

Petak u Peroju je u znaku sporta te na malonogometnom igralištu, s početkom u 19h, možete popratiti malonogometni turnir, u organizaciji DPC-a ″Peroj 1657″.

Zajednica Talijana Galižana ove subote 14. srpnja, s početkom u 21h, organizira Disco night.

Istog dana s početkom u 21.00 sat na Narodnom trgu, u sklopu folklorne večeri ″Put u rodni kraj″ predstavlja nam se folklorna skupina ″Tarara″ sa Novog Zelanda. Riječ je o  Dalmatinskom kulturnom društvu koje je jedno od najstarijih i najvećih kulturnih društava u Novom Zelandu. Osnovano je 1930. godine u Aucklandu od strane prvih emigranata iz Dalmacije, kao mjesto zajedništva i familijarnosti u procesu prilagođavanja na život u novoj zemlji. 2018. godine Društvo organizira put u zavičaj po drugi put kako bi nastupali u zemlji svoji predaka. Prvi put organiziran je 1989 godine,  prije 29 godina.

Ovom prilikom između mnogobrojnih plesova izvest će i Novozelandsko Dalmatinsko kolo, ples posebne važnosti, jedinstven za Novi Zeland i koji se ne pleše nigdje drugdje u svijetu.

Osim novozelandskih folkloraša, predstaviti će nam se i domaće folklorno društvo „KUD Vodnjan“.

Subota u Peroju donosi šahovski turnir, s početkom u 10 .00 sati , a koji je moguće popratiti u Društvenom domu, dok se navečer, s početkom u 21h, u Perojskoj uvali Portić održava druga po redu Ribarska večer, u organizaciji SRD-a „Portić“, u kojoj možete uživati uz Duo Neveru i razne morske delicije po promotivnim cijenama. Ugodite vašim osjetilima i uživajte u domaćoj morskoj trpezi: srdelama, pedočima i brancinima, zaplešite i uživajte u ljetnoj toploj večeri uz mirise mora!