Našim najuspješnijim učenicima podijeljene nagrade

Danas, 12. srpnja 2018. godine povodom obilježavanja završetka školske godine održana je podjela nagrada najuspješnijim učenicima sa područja općine Medulin koji su u svih osam godina školovanja postigli prosjek od 5,0. Podjela nagrada održana je u vijećnici Općine Medulin, a načelnik Goran Buić, pročelnica Suzana Racan Stern te viši stručni suradnici Gianni Bužleta i Ana Žufić dočekali su ih u dresovima hrvatske reprezentacije kao simbol truda i uspjeha te podrške našoj Vatrenoj reprezentaciji. Prosjekom od 5,0 u svih osam godina školovanja postiglo je čak 4 učenika iz Osnovne škole Dr. Mate Demarina iz Medulina:
Karlo Lorencin, 8. a – Medulin
Ela Perica, 8. a – Medulin
Dino Lovrić, 8.b – Medulin
Carla Rosanda, 8.b – Vinkuran
S učenicima je u pratnji stigla i ponosna v.d. ravnateljica Osnovne škole Dr. Mate Demarina Dubravka Karčić koja je istaknula da iznimno zadovoljna uspjehom učenika te da su oni primjer i budućim generacijama.
Prisutnima se obratio načelnik Općine Medulin Goran Buić koji je ponosno čestitao svim učenicama, te naglasio da je njihov uspjeh velika stvar za Općinu Medulin obzirom da su upravo djeca i mladi budućnost razvoja. Nagrađeni učenici žive u Medulinu i Vinkuranu, a osim što su postigli uspjeh od 5,0 u svih osam godina školovanja, oni su uspješni i u drugim područjima pa se tako u svoje slobodno vrijeme bave raznim sportovima i aktivnostima. Svi su upisali Gimnaziju u Puli (opća, matematička), a što planiraju nakon Gimnazije još uvijek nisu odlučili već će se prvo usmjeriti na vrhunske uspjehe i u srednjoj školi.
Nakon kraćeg razgovora o planovima i željama naših učenika, načelnik Goran Buić uručio im je poklone Općine Medulin, te su tako kao nagradu za izvrstan uspjeh svaki od učenika dobili laptop, školski pribor i slatkiše. Pročelnica Suzana Racan Stern na kraju je objasnila da je ovogodišnji novitet da Općina Medulin sa 400,00 kn sufinancira udžbenike i školski pribor za učenike srednjih škola, dok je do sada sufinancirala samo za osnovne škole. Zasluga je to i Općinskog vijeća Općine Medulin koje je prepoznalo potrebu za pomoć roditeljima učenika srednje škole. Učenici su se zadovoljni poklonima uputili u emisiju „Drito s place“ Medulin FM-a, a s njima je gostovala i pročelnica Suzana Racan Stern.