Povijesno-glazbena manifestacija Medulin-1944

Pozivamo Vas na povijesno-glazbenu manifestaciju Medulin-1944. koja će se održati u subotu 14. srpnja 2018. u Medulinu: u starom dijelu te na Placi. Organizator ove manifestacije je Udruga airsoft klub Mutila Medulin s partnerima Udrugom Sakramenski i Udrugom Format. Pokrovitelji manifestacije su Općina Medulin i Turistička zajednica Općine Medulin.

Ovaj događaj okuplja povijesne entuzijaste ne samo iz Hrvatske već i iz Slovenije i Češke.

Prvi dio programa, snimanje povijesno-dokumentarnog filma u starom dijelu Medulina započet će u 15 sati. Zahvaljujući Vašem prisustvu moći ćemo prezentirati široj javnosti prekrasne lokacije u Medulinu koje su zadržale svoj autentični duh. Na navedenim lokacijama naši će prijatelji povijesni entuzijasti svojim nastupom u dokumentarcu prikazati filmski potencijal kojeg nose sačuvane stare povijesne cjeline istarskih malih mjestašaca.

Drugi dio programa koji će se odvijati na Placi u Medulinu započet će u 18 sati i trajat će do 23 sata. U 18 sati David Orlović, mag.hist. održat će povijesno predavanje na temu „Događanja u Istri prilikom kapitulacije Italije“. Po završetku predavanja slijedi koncertni nastup „Sakramenske dice“. U 20 sati održat će se projekcija filma „Gdje si bio ’44?“. Taj trideset minutni kratki film donosi nevjerojatan entuzijazam tridesetak zaljubljenika u povijest i događaje koji su se odigrali krajem Drugog svjetskog rata, na šarmantan i duhoviti način nasmijao je mnoge, jer progovara o činjenici da se ne bismo smjeli prestali igrati iako smo i odrasli. Film je djelo Udruge airsoft kluba “Mutila” , a redatelj je Mladen Đaković koji je i dosada snimio mnogobrojne kratke zanimljive materijale. Osim njega, kameru su za potrebe snimanja držali i Mateo Ostojić, Tedi Grubica i Cristian Criss Kolacio, a za specijalne efekte i zvuk zaslužni su bili Luka Bešlić i Sanel Isanović.

U 21 sati čeka nas koncertni nastup pjevačice fantastičnog glasa Ane Opačak koja će nam donijeti šarm šansone prožet specifičnom interpretacijom. Ana Opačak široj se publici predstavila u showu The Voice, a sad ćemo je imati priliku čuti na medulinskoj Placi.

Osim Udruge Mutile kao organizatora manifestacije sudjeluju i prijatelji i gosti udruge: Udruga Sakramenski, Ana Opačak, Oldtimer klub Rovinj, Oldtimer klub Škofljica, KVH GKDT Češka, Kulturno zgodovinsko društvo Triglav, Airsoft klub Alfa, Airsoft klub Predator Split, Format udruga ljubitelja fotografije Pula, N.O. Production Videography, David Orlović, Konjički klub Ranch Istra Star, poduzeće Regi-elektrik, Sky caffe bar, Caffe bar Centar Medulin, Filip Bognar (juniorski svjetski prvak u harmonici), JU Kamenjak, Klub Regiment 26 Slovenija.