Sa zadovoljstvom mogu najaviti da će u nedjelju u pulskoj Areni biti organiziran izravan prijenos finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, između reprezentacija Hrvatske i Francuske. Jedan od najvažnijih sportskih trenutaka u modernoj povijesti Hrvatske, u Puli će brojni navijači na velikom LED ekranu moći pratiti u fenomenalnom ambijentu naše Arene. Vjerujem kako će ovo svima biti događaj za pamćenje, stoga pozivam sve navijače da nam se pridruže u slavlju“, najavio je finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Tom je prigodom gradonačelnik zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji, u prvom redu vodstvu Pulskog filmskom festivalu na razumijevanju budući da u subotu, 14. srpnja, započinje 65. izdanje filmskog festivala.

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić istaknuo je kako je izravni prijenos svih šest dosadašnjih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva okupio gotovo 20 tisuća navijača na središnjem gradskog trgu Forum. Također, zahvalio je na angažmanu svim dežurnim službama policije, hitne medicinske pomoći te vatrogasaca.

Organizator Daniel Sponza dodao je kako je povijesna utakmica finala nogometnog prvenstva na rasporedu u nedjelju, 15. srpnja, s početkom u 17,00 sati, izravni prijenos utakmice moći će se pratiti putem velikog LED ekrana veličine 12×7 metara, dok će se prije početka utakmice za dobru atmosferu pobrinuti DJ Londero.

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović naglasila je kako se projekcije filma koje su bile na rasporedu u sklopu Pulskog filmskog festivala tog dana neće održati u Areni, već se prikazati isti dan, ali u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula.

Ulaz u Arenu je besplatan, a vrata se otvaraju u 15,00 sati. Od 15,00 sati vrijedit će i posebna regulacija prometa te će ulice u okolici Arene biti zatvorene za sav promet.

PU Istarska poziva sve navijače i posjetitelje da dostojanstveno i s ponosom prate i podrže našu reprezentaciju. Policija apelira na navijače da vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba te da se prilikom praćenja utakmice ponašaju civilizirano i navijaju korektno, bez izazivanja incidenata.

Pokrovitelji prijenosa su Grad Pula, Pulski filmski festival i Turistička zajednica Pule, uz partnere Arheološki muzej Istre, Arena Hospitality Group, Ara Electronic i Jadransko osiguranje.