U Medulinu održana sjednica gospodarskog vijeća HGK ŽK Pula

U medulinskom hotelu Park Plaza Belvdere danas je održana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Pula na kojoj su predstavljeni gospodarski trendovi i konkurentnost Hrvatske s osvrtom na Istarsku županiju kao i nedavna investicija Arena Hospitality Grupe u pomerskom glam kampu.

Direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić predstavio je gospodarske trendove u Istarskoj županiji.

  • Otprilike četvrtina gospodarstva Istre veže se uz turizam, a tako je slično i u nekim priobalnim županijama. Također, u županiji je vrlo jak robni izvoz. U usporedbi s drugim županijama, po mnogim se pokazateljima upravo Istarska nalazi u samom vrhu jer naime Istra se nalazi na 75% prosjeka razvijenosti Europske unije, a taj prosjek iz godine u godinu raste. A ako govorimo o Medulinu, možemo reći da je prema pokazateljima turističkih dolazaka Medulin u samom vrhu u Hrvatskoj, odmah iza Nina u Zadarskoj županiji. Naime, stanovništvo Medulina tijekom ljetnih mjeseci poveća se za otprilike pet i pol puta.

Nakon Zvonimira Savića, sudionicima je projekt pomerskog kampa Glamping Arena One 99 predstavio Luka Cvitan iz Arena Hospitality Grupe d.d. te su sudionici i pozvani u obilazak kampa.

Sjednici Gospodarskog vijeća nazočio je i medulinski načelnik Goran Buić koji se osvrnuo na planove razvoja Općine s posebnim osvrtom na ulaganja u medulinsku školu, infrastrukturu za pripremu sportaša te u zabavni park.