PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG_Spektakl u Stella Marisu: Ivanišević i Bahrami u „vatrenoj“ egzibiciji

Jučer je u Umagu počeo najznačajniji teniski turnir na ovim prostorima, Plava Laguna Croatia Open Umag. Kao i uvijek, među prvima je u Istru stigao prijatelj turnira, Goran Ivanišević koji je u centru grada popio kavu s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom i Juricom Šiljegom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Umaga kao i jednim od sudionika ovogodišnje egzibicije, Stefanom Bojićem.

Teniski kompleks Stella Maris centar je umaškog ATP turnira već 29. godinu, no cijeli grad usko je vezan za turnir, što je pokazalo i opušteno druženje u centru Umaga. „Kada je nešto dobro i kvalitetno, onda to treba pomagati i podržati, a ovaj ATP turnir svakako pripada u tu kategoriju“, rekao je gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese. Vrijednost koju ATP turnir donosi u promociji grada Umaga kao turističkog brenda potvrdio je i Jurica Šiljeg.

Tenis i ATP turnir s godinama su postali simbol grada Umaga, to je nedvojbeno, a razlog zašto je tako jest i što su Umažani prihvatili turnir kao važan dio identiteta grada i sudjeluju u održavanju tradicije.

„Bio sam ovdje još kada se igrao prvi ATP turnir u Umagu, 1990. godine i pratio sam kako je kroz godine rastao. Te prve godine smo Goran Prpić i ja igrali finale, ali sjećam se da nije bilo puno ljudi na tribinama, a sada se svake godine za finale traži karta više. To je dokaz vrijednosti turnira koji je, znam to po pričama na Touru, postao jedan od omiljenih među tenisačima“, naglasio je Ivanišević.

Stefan Bojić virtuoz je s reketom, čudo je kakve sve trikove može izvesti, a uz Umag ga veže zanimljiva priča. „Turnir i ja smo rođeni iste godine, 1990., a ovdje sam stalno dolazio kao klinac. Igrao sam tu nekada Vjeverica kup, tako se zvao turnir, a središnji stadion bio je prvi teniski stadion koji sam vidio u životu“, rekao je Novosađanin.

Ivanišević je danas prijepodne dodijelio i trofej pobjednicima Hepi turnira kojeg HEP, sponzor Plava Laguna Croatia Opena Umag, organizira drugu godinu za redom u sklopu umaškog ATP-ja.

U društvu svog dobrog prijatelja Mansoura Bahramija, Ivanišević će večeras posjetitelje zabaviti teniskim trikovima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije i tako podržati Vatrene. Nakon egzibicije, posjetitelji su mogli uživati u koncertu Petra Graše u Dance Areni.