OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA – DRAGI KAMEN – SNJEŽANE BRATANOVIĆ

Sv. Just, Galižana, 18. srpnja 2018.
Na nekadašnjem groblju, danas dvorištu crkve Sv. Justa u Galižani, jučer s početkom u 21 sat otvorena je samostalna izložba pulske fotografkinje Snježane Bratanović pod nazivom „Dragi kamen – L’amata pietra“. Izložba u organizaciji Turističke zajednice grada Vodnjana i Zajednice talijana Galižane, posvećena je Galižani, Vodnjanu i Peroju gdje su fotografije snimljene.

Snježana Bratanović dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi diljem Hrvatske i u inozemstvu, a fotografije zrače jedinstvenim i prepoznatljivim stilom, s naglaskom na obradu tajnovitih i bajkovitih prizora. Autorica je ovom izložbom htjela prikazati čarobne vizure grada Vodnjana i njenih naselja Galižane i Peroja, prepunih kulturnih spomenika u kamenu.

Izložbu su otvorili istarski fotografi Karmen Orlić i Denis Gržetić, a cijeli je doživljaj upotpunio pulski kantautor Maer. Izložba će ostati otvorena do kraja srpnja, svaku srijedu i nedjelju u večernjim satima kada se mogu posjetiti i druge crkve Galižane.