Na medulinskoj rivi održan 4. Adria Summer Festival

Još jedno izdanje Adria Summer Festivala je iza nas.
Nakon što su prve večeri na rivi u Medulinu nastupili SARS, TBF i LET 3, druge su večeri pred mnoštvom publike zasvirali Tonči Huljić i Madre Badessa te Plavi Orkestar.

Vrhunac ovog ljeta pamtit će se po četvrtom izdanju Adria Summer Festivala u Medulinu, najvećem do sada i po broju izvođača i po broju posjetitelja. Sada već nezaobilazna destinacija za najbolju ljetnu zabavu na jugu Istre, medulinska pozornica postala je mjesto na kojem se viđaju najveća imena iz cijele regije! Tako je bilo i ovog vikenda!

Nakon prošlogodišnjih uspjeha i odlično prihvaćenih izvođača Adria je ove godine učinio korak naprijed i dodatno naglasio svoj festivalski karakter ugostivši u dva dana čak šest izuzetnih izvođača iz regije. Ono što mu je kod publike dalo na atraktivnosti, svakako su pune koncertne svirke svih izvođača, umjesto uobičajenih kraćih festivalskih verzija. Tako je za obje večeri festivala bilo previđeno više od šest sati glazbenih nastupa.

Otvorenje festivala je u petak, 20.07. u svom energičnom stilu upriličio Mario Petreković spontano, ljetno i duhovito u kućnom ogrtaču i natikačama. Publiku je, u startu večeri, uz svjetske i domaće glazbene hitove razgibao i za koncertnu svirku pripremio DJ Nikola Z Kukurini. Već na samom početku prvog dana pozornicu su zapalili riječki bend LET3. Na visini zadatka, petak su obilježili žestokim rokerskim zvukom i neizostavnim scenskim nastupom na koji je publika očekivano reagirala fantastično. Energičan bis je više podsjećao na početak, nego na kraj njihovog koncerta. Za vrijeme predaha između dva glazbena nastupa publiku je svojim doskočicama i beskompromisnim humorom zabavljao Todorov „Anti stand-up“ show. U manje od 20 minuta sve je bilo spremno za drugog izvođača večeri, splitski TBF, koji je krenuo servirajući publici svoje najveće uspješnice. Publika je s oduševljenjem dočekala omiljene hitove ovih urbanih velikana i s guštom se ljuljala na valovima dobro poznatih ritmova. Pred sam kraj nastupa Mladen je pozvao publiku da mentalno pokupe sve ono loše i utrpaju u virtualnu raketu koju su uz taktove „Odjeb je lansiran“ odaslali u svemir i tako još jednom poslali poruku da ovog ljeta na Adria Summer Festivalu ima mjesta samo zabavi i ljubavi. Kao posljednji bend prve večeri nastupio je s nestrpljenjem očekivani beogradski S.A.R.S. U fantastičnoj atmosferi Žarko i ostatak benda izveli su svoje najveće uspješnice a brojna publika je do zadnjeg stiha pratila S.A.R.S.-ovce i uživala u čaroliji prve festivalske večeri do jutarnjih sati.  Petak je definitivno bio pravi dan za sve one koji vole urbanije zvukove, a dodatnu energiju na pozornicu donio je voditeljski nastup Maria Petrekovića i Todorov Anti stand-up show.

Druga večer festivala, u subotu 21.07., donijela je kombinaciju glazbenih pop stilova iz cijele regije. Večer je krenula uz Tončija Huljića i Madre Badessu, koji su preuzeli prvu poziciju na line-upu umjesto inicijalno najavljenog Parnog Valjka čiji je nastup otkazan samo 3 tjedna uoči festivala zbog zdravstvenih problema frontmena, Akija Rahimovskog. Unatoč promjeni u posljednji trenutak, Tonči & Madre Badessa sa gošćom Domenicom odlično su se uklopili u koncept festivala i na medulinsku pozornicu smještenu tik uz obalu mora. Lagani dalmatinski zvuci učinili su sparnu subotnju večer lakše podnošljivom  i pripremili publiku za ono što je uslijedilo. A uslijedio je povratak u mladost na vlaku zvanom Plavi Orkestar. Odličnim nastupom bend je podsjetio publiku zašto su jedan od rijetkih koji se održao tolike godine na okupu i još uvijek osvaja publiku gdje god se pojavi. Loša nas je podsjetio na dane kada su neki od najvećih hitova nastali i zbog svoje tematike nisu bili dobro prihvaćeni poput numera „Istok i Zapad“ i „Fa, Fa, fašista“. Nakon što ih je publika gromoglasno pozvala da se vrate na bis, uslijedilo je iznenađenje za Sašu Lošića koji je prije dva dana proslavio rođendan. A Adria Summer Festival i publika iznenadili su Lošu „plavom“ rođendanskom tortom i otpjevanom čestitkom poželjeli mu sve najbolje. Skromni Loša ostao je ugodno iznenađen ovom rođendanskom spaćkom, a tortu je podijelio u backstageu. I kad smo pomislili da je atmosfera već dosegnula vrhunac, na pozornicu se popeo Željko Joksimović i dokazao da u publici koja već više od četiri sata pleše i pjeva ima još itekako puno energije i snage za zabavu do jutra. Impresivan izlaz sa pjesmom „Ljubavi“ izazvao je erupciju oduševljenja kod publike, nakon koje su se nizali hitovi jedan za drugim. I sve bi bilo idilično da se u drugoj polovici Joksimovićevog nastupa nije ostvarila vremenska prognoza i pogodila područje Medulina snažnim vjetrom i kratkim udarom pljuska koji je bio presnažan da bi se izbjegao prekid koncerta. Na žalost, svih obožavatelja Željka Joksimovića i posjetitelja na festivalu, koncert je morao biti prekinut kako bi se izbjegle bilo kakve eventualne opasnosti.

I tako je 5 minuta ljetnog nevremena obilježilo kraj četvrtog Adria Summer Festivala. Međutim unatoč naprasitom prekidu, može se reći da je opravdao sva očekivanja i ima puno pravo na svoje peto izdanje.

Posebnu zahvalu potrebno je uputiti Općini Medulin kao pokrovitelju koji je prepoznao vrijednost ovakve manifestacije i podržao je u njenim nastojanjima da postane jedno od najuzbudljivijih ljetnih događanja u Istri.

Kiša je nažalost prekinula nastup Željka Joksimovića pa prepuno gledalište nije dočekalo kraj koncerta zbog grmljavinskog nevremena nad Medulinom i južnom Istrom.

Foto: Franko Frgačić