Discover Israel, 1. i 2. kolovoza u Cave Romane

Dva dana programa Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane bit će posvećeno otkrivanju kulturnih vrijednosti Izraela, a sve u godini kada cijela europska obitelj slavi godinu kulturne baštine.
Program otkrivanja Izraela održat će se 1. i 2.  kolovoza, započet će s izložbom fotografija Gilarda Benarija, Drugačiji pogled na Izrael. Inače, ovaj fotograf svjetskog imena ujedno je i službeni fotograf Ministarstva turizma Izraela, njegovi su radovi istinska remek djela.

Najinteresantniji dio ovog dvodnevnog događaja zasigurno je nastup mentalista Roi Yozevitcha koji će nam otkriti sve tajne ljudskog uma. Roi Yozevitch, svjetski je poznati mentalist koji sa svojim nastupom oduševljava publiku približavajući im tajne ljudskog uma koristeći sposobnosti telepatije i telekineze. Kroz interaktivni scenski nastup i čitanje misli volontera iz publike ostavit će mnogobrojnu publiku bez teksta.

Glazbeni duo Ozone predstavit će klezmer glazbu koja potječe od istočnoeuropskih Židova Aškenaza i to u elektro verziji. Oni su Almir Mešković, porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Greg Misczsyn iz Poljske, a žive i stvaraju u Norveškoj. Upravo će na festivalu premijerno predstaviti jedinstven spoj harmonike, instrumenta koji nije uobičajen za klezmer glazbu, s modernim elektro beatom.

Drugi dan rezerviran je za fantastičan band Accolective, svojevrsni društveni pokret, čine ga sedam glazbenika koji dobro sviraju više različitih instrumenata, a publika uživa u pregrštu isprepletenih glazbenih žanrova, od boogie-folk glazbe do elektronskog jazza i bliskoistočnog bluesa.

Upoznavanjem obilja kulturne baštine pojedine zemlje gradimo nove komunikacijske mostove.