Ciklus koncerata klasične glazbe “Noel Dožić i gosti”

Od nedjelje, 5. kolovoza pa do zadnje nedjelje 30 . rujna održat će se serija koncerata klasične glazbe humanitarnog karaktera kojom je cilj prikupiti što više sredstava za pomoć pri kupnji nove koncertne harmonike mladom hrvatskom glazbeniku Noelu Dožiću (biografija u prilogu).

Harmonika na kojoj trenutno svira stara je skoro 20 godina i više ne pruža mogućnosti koje se očekuju na profesionalnoj razini koncertiranja. Cijena nove harmonike procjenjuje se na minimalno  100.000,00 kuna. U nadi za velikim odazivom ljubitelja glazbe koji će dobrovoljnim prilogom pomoći mladom glazbeniku, koncerti će se održati svaku nedjelju tijekom skoro dva mjeseca.

Koncerti će se održati u prostorima Zajednice Talijana u Šišanu, u Circolu, a vrijeme početka koncerta je u 20 sati.

„Početna je ideja bila predstaviti ostale ambiciozne studente klasične harmonike Pulske akademije, no vremenom sam došao do stava kako se ne bi trebali ograničavati instrumentom te dati priliku svim mladim glazbenicima,“ napomenuo je Noel opisujući program koji će vas dočekati u Šišanu.

Tako da ćete imati mogućnost uživati u glazbi svih povijesnih razdoblja te slušati od baroknih kompozicija do suvremenih djela.

Podržite mladost i veliku žudnju za znanjem koji posjeduje ovaj mladi umjetnik. Podrškom uz dobrovoljni prilog možda mu se brzo realiziraju snovi o novom instrumentu.