Na ulicama i trgovima: MUSICITTA’ – Šest godina zajedno/Sei anni insieme

U sklopu manifestacije  Na ulicama i trgovima, u ponedjeljak, 6. kolovoza s početkom u 21 sat na pulskom trgu Portarata održat će se koncert pulskog benda MUSICITTA’ –„Šest godina zajedno/Sei anni insieme“. Pokrovitelji koncerta je TZ Grada Pule, a organizator MUSICITTA’ bend.

Musicitta’

Koncert: 6 godina zajedno/6 anni insieme

Grupa Musicitta’ je ovu godinu obilježila izuzetnom glazbenom aktivnošću. Krajem prošle godine izdali su glazbeni CD sa autorskom glazbom pod nazivom „Mi me insogno“, te tekstovima na Istroveneto dijalektu talijanskog jezika. Glazba, se kreće u domeni popa, posebice u vokalnim dionicama, no ponekad sa intrigantnim „jazzy&bluesy“ detaljima, dok se u instrumentalnoj pozadini provlače interesantna harmonska rješenja s očitim soft jazz utjecajima čime uspjevaju ovaj specifični istarski dijalekt staviti u suvremeni glazbeni okvir. Ovakva glazbena odrednica, posebice po pitanju aranžmana, provlači se i u „coverima“ talijanske glazbe koje izvode u sada već karakterističnom „Musicitta’ stilu“.

Nakon promocije albuma održane u pulskom Circolu, sviraju koncert u Kopru, kojim započinju niz koncerata diljem Istre, svirajući „u živo“ materijal sa CD-a, upotpunjen probranim, rearanžiranim i osuvremenjenim „coverima“ talijanske glazbe. Svojevrsna kulminacija ovogodišnjeg djelovanja bilo je osvajanje Prve nagrade na „Festivalu Dimela Cantando 2018“ s pjesmom „No me par vero“ (glazba: Damir Vukelja; tekst: Samanta Stell; aranžman:Vukelja, Stell). Potom televizija Kopar snima svojevrsni dokumentarac o grupi Musicitta’, koji sadrži njihov koncert odsviran „u živo“, te par intervijua.

Da podsjetimo, grupu Musicitta’ je osnovala renomirana pulska flautistica Samanta Stell, u početku zamišljenu kao band koji „u živo“ izvodi glazbu za ples i to u rasponu od klasičnih plesova do latino ritmova. Kroz grupu je prošlo relativno mnogo glazbenika, a uz svoje muziciranje pratili su i različite pjevače. Uz osnivačicu Samantu Stell, od prvog dana član je i gitarist Damir Vukelja, koji uz to i komponira većinu skladbi. Ovaj dvojac koji čini okosnicu grupe također je „odgovoran“ za aranžerski rad kako na autorskim skladbama tako na „coverima“ koje grupa izvodi. Uz njih svakako valja istaći i Robertu Goldin, pjevačicu koja je grupi Musicitta’ daje karakteristični vokalni timbar.

Dakle, esenca grupe Musicitta’ u sastavu Stell, Goldin i Vukelja ove godine obilježava šest godina zajedničkog djelovanja. Ovaj jubilej će obilježiti koncertom pod nazivom „šest godina zajedno/sei anni insieme“. Ovo glazbeno dešavanje odviti će se na Portarati 6.8.2018. s početkom u 21 sat. Organizator koncerta je grupa Musicitta’, a pokrovitelj Turistička zajednica grada Pule.

Za ovu priliku grupa Musicitta’ će nastupiti u slijedećem sastavu Samanta Stell: flauta, puhački sintisajzer, prateći vokali; Damir Vukelja: gitare; Roberta Goldin:glavni vokal; Andrea Rojnić: klavijature, vokal i prateći vokali; Vedran Vojnić: bubnjevi, prateći vokali; Darko Brajković: bass gitara. Uz njih kako je planirano nastupiti će i neki bivši članovi benda, te različiti vokali i to redom: Vesna Nežić-Ružić, Morin Hukić, Irena Vladisavljević, Petar Kordić, Sebastian Stell, Sandro Peročević