Dan grada Vodnjana-Dignano, 10.kolovoza

Ovo je značajan tjedan za Grad Vodnjan jer se ovog petka 10.08. obilježava DAN GRADA. Cjelodnevna proslava započinje već u jutarnjim satima malonogometnim turnirom „Bambino cup“ s početkom u 9 sati, nakon čega slijedi Sveta misa u vodnjanskoj crkvi Sv. Blaža, s početkom u 10:30 sati, dok će se u Zajednici Talijana Vodnjan održati svečana sjednica Gradskog vijeća u 12 sati.
Večernji dio programa obilježavanja Dana Grada rezerviran je za 4-te po redu VODNJANSKE ŠTORIJE. Pridružite se Istra Inspirit kazališnoj ekipi koja će vas provesti stranicama vodnjanske povijesti i u svojim taborima prikazati vam život Histra, Rimljana, Venecijana, srednjeg vijeka…

Ove godine u sklopu Vodnjanskih štorija 10. kolovoza, predstaviti će nam se nekoliko povijesnih udruga predstavljajući različite narode koji su živjeli na području Vodnjana i oblikovali njegovu povijest kroz stoljeća. Ponosni smo što ćemo ugostiti Histre iz Trsta, točnije udrugu Aes Torkoi, zatim Rimljane koje utjelovljuje udruga Spectacvla Antiqva, Povijesna udruga kaštel Svetvinčenat koja će nam vjerodostojno prikazati život u srednjem vijeku te I Cavalieri del Drago di Castelfranco Veneto u ulozi Mlečana! Tabori će biti smješteni unutar starogradske jezgre Vodnjana te će ih biti moguće razgledati od 19 sati. Zakoračite kroz 4 povijesne epohe ulicama Vodnjana i otputujte našim Istra Inspirit vremeplovom u neka sasvim druga vremena…

Upoznajte skriveno vodnjansko blago, otkrijte kako su živjeli različiti narodi u povijesti Vodnjana, zaigrajte “tombolu bumbaru” i uživajte u gastro ponudi domaćih proizvoda! Pripremite se na pregršt smijeha i zabave!

Početak programa predviđen je za 19 sati, a izvlačenje “Tombole bumbare“ iza 22 sata.
Budite i vi dio ove velike kazališne scene na otvorenom.  Ulaz se ne naplaćuje.
Prodaja listića za tombolu je u tijeku te je iste moguće kupiti u sklopu štanda na Narodnom trgu u Vodnjanu svaki dan od 08:00-10:00 te na Dan Grada 10.08. od 08:00-12:00 i od 17:00-22:00.
Osim u sklopu štanda listiće je moguće kupiti i na sljedećim lokacijama:  Info Vodnjan-Dignano (turistička zajednica), Info point “Park kažuna”, Souvenir shop “Portarol”, Mičulo (Trgovačka 20) i Beach bar Barbariga – Castelier.
Okušajte sreću i osvojite vrijedne novčane nagrade: Tombola 5.000,00 kn, Činkvina 2.000,00 kn, Kvaterna 1.000,00 kn i Tombolin 500,00 kn.