Održana prezentacija knjige ‘‘Bludne godine’’ Alda Dobrovca

Jučer je u Puli, u hotelu Marina Wing, na Verudeli, održano predstavljanje knjige „Bludne godine“ Alda Dobrovca.

Nazočni su bili predstavnici knjižara, ljubitelji putovanja, enologije i gastronomije te hotelijeri i turistički djelatnici.

„Bludne godine“ su autorov roman prvijenac. Radi se o putopisnom romanu protkanom erotikom, ali i izvjesnom dozom esejistike.

Pisan je na osnovi osobnih iskustava stečenih tijekom mnogobrojnih putovanja zadnjih petnaestak godina.   Radnja se odigrava na tri kontinenta, u egzotičnim zemljama poput Kube i Tajlanda, a ispričana je u prvom licu. Glavni lik sklon je hedonizmu koji ga potiče na neumorno istraživanje i otkrivanje novih mjesta gdje zadovoljava svoju naklonost prema lijepim ženama, gastronomiji i umjetnosti. U radnji se stalno pojavljuju neobični i neočekivani zapleti, a ispričan je niz različitih priča koje svoj epilog i smisao dostižu na kraju romana. Aldo Dobrovac rođen je u Puli 17. srpnja 1953. godine.

Ljubav prema knjigama i književnosti pokazuje od vrtića, kada doslovno guta sve slikovnice koje mu je kupovala starija sestra, a kasnije, kad su ga opismenili, postaje stalni član biblioteke u tadašnjem Pionirskom domu na Monte Zaru.

Čitao je sve, od bajki, putopisnih romana, starih legendi do ruskih klasika koje je  pročitao sve, bez izuzetka. U srednjoj školi postaje zagriženi krležijanac, a u starijoj dobi čita beletristiku, uglavnom na stranim jezicima, dok na hrvatskom jeziku čita isključivo znanstveno štivo, koje mu je puno pomoglo u pisanju „Bludnih godina“, pogotovo u esejističkom dijelu.   Prezentacija je popraćena videoprojekcijom mjesta opisanih u knjizi, na Kubi i Tajlandu, njihovih atrakcija, kulture, prirodnih ljepota, gastronomije i zabave.