III. International Pula Jazz Festival

Kako provesti izvrstan odmor ili vikend ili slobodne dane? Pronaći dovoljno vremena i opustiti se na moru, uživati u domaćoj kuhinji, vidjeti znamenitosti … i posjetiti Pula Jazz Festival koji se održava svakog kolovoza u Puli, u vrtu Doma hrvatskih branitelja.

Organizatori festivala uspjeli su stvoriti okruženje u kojem žele biti svi oni koji misle pozitivno, cijene dobro društvo, i jednostavno – vole život!

Svake godine, okruženi izvanrednom arhitekturom Pule, u drevnom vrtu Doma hrvatskih branitelja susreću se najrazličitiji ljudi iz cijelog svijeta. Pula Jazz Festival je postao pravi centar kulture, postavivši novi standard za jazz i glazbena događanja općenito. Zauzevši svoje mjesto u međunarodnom kalendaru festivala, manifestacija se pretvorila u jedinstvenu razglednicu Pule, Istre i Hrvatske u svijetu kulturnog života.

Tijekom nekoliko godina provedbe, na pozornici PJF-a su nastupali ne samo domaći i europski glazbenici, nego i umjetnici iz SAD-a, Kanade, Rusije i drugih zemalja. Više tisuća slušatelja je zahvaljujući našem festivalu promijenilo stav prema glazbi, uživajući u nastupima više desetaka umjetnika, upoznavajući se s raznim glazbenim stilovima koji se vežu uz jazz. Razvijamo ideju kvalitetnog festivalskog odmora, svake godine stvarajući jedinstveni kulturni prostor ispunjen radošću i pozitivom. Svrha našeg festivala je “Jazz za svih! Glazba puna melodije i ljubavi prema slušateljima”!

III. Međunarodni Pula Jazz Festival Vas poziva na koncerte 13., 14. i 15. kolovoza, s početkom u 20:00 sati! Na festivalskoj će pozornici nastupiti američka jazz pjevačica iz Washingtona – Sharon Clark, pjevačica koja osvaja slušatelja svojim neodoljivim kontraaltom; upravo je to ono najbolje što vam može pružiti snažan, bogat i originalan jazz! Tu je i uski saksofonist Oleg Kireyev – virtuoz koji isprepliće etno motive i tako ih vješto unosi u slobodni svijet jazza.

Mladi lavovi europskog jazza Joel Rimmel i njegov trio. Svježi pogled na glazbu najdarovitijih romantičara iz Estonije!

Kralj balkanskog jazza Vasil Hadžimanov i njegov bend pokazat će vam novi repertoar, ispunjen beskrajnom energijom i ritmom.

U nastavku donosimo kompletan program festivala.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima, u Tisak media kioscima, Pula city mallu, agenciji Activa Travel … Ulaz za osobe mlađe od 18 godina je besplatan.

Osnovno načelo festivala je prezentacija moderne, izvorne, jedinstvene glazbe u izvođenju pravih jazz profesionalaca, s ciljem obogaćivanja kulturne ponude grada.

Dosegnite eleganciju, sklad i kulturu jazza na ljetnom Međunarodnom Pula Jazz Festivalu!

Početak koncerta u 20 sati.

Ulaznice su dostupne u tri kategorije:
– VIP na terasi za stolovima s najboljim pogledom na pozornicu uz mogućnost korištenja usluga restorana – 150,00 kn / 20 €
– Sjedeća mjesta ispred pozornice, od prvog do trećeg reda – 70,00 kn / 9 €
– Early bird (do 01.08.18) – 50,00 kn / 7 €

Program Međunarodnog Pula Jazz Festivala 2018.:

13. Kolovoz
Buzzers Kvintet (jazz, fusion/Hrvatska)
Jasmina Makota Kvartet (mainstream jazz, vokal/SAD/Hrvatska)
Oleg Kireyev Kvartet (mainstream jazz, saksofon, Rusija)

14. Kolovoz
Ray Butcher Quartet (mainstream jazz, truba/Velika Britanija)
Dennis Lambert Trio (jazz mainstream, klavir/SAD)
Sharon Clark Kvartet (mainstream jazz, vokal /SAD)

15. Kolovoz
Joel Remmel Trio (contemporary jazz, mainstream/Estonija)
Vasil Hadžimanov Band (contemporary, balkan jazz/Srbija)
Gala koncert sudionika festivala