Obilazak radova u Osnovnoj školi Šijana

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je radove na adaptaciji i rekonstrukciji osnovne škole Šijana.

Radovima je obuhvaćena adaptacija podova, a radovi bi trebali biti okončani do početka nove školske godine.
“Škola Šijana ove godine slavi važan jubilej, a svih 543 učenika i djelatnici škole zaslužili su provoditi vrijeme u obnovljenim prostorima. Uložili smo oko pola milijuna kuna u sanaciju podova i nastavljamo s ulaganjima kako bi se zadovoljile potrebe i održalo podizanje školskog standarda u svim pulskim školama. Da Grad Pula kontinuirano radi i misli na potrebe predškolaraca i školaraca govori i podatak da se preko 77 milijuna kuna osiguralo za predškolski i školski sustav. Veći dio obnove obavlja se tijekom ljetnih mjeseci, kako bi se nastava mogla neometano odvijati“ rekao je Miletić.

Zadovoljstvo radovima i ulaganju u školu nije krila ravnateljica Osnovne škole Šijana Alma Tomljanović koja je zahvalivši gradonačelniku na dolasku istaknula kako su sanirali sve podove, a u nekim učionicama su stavljeni  novi parket koji preko 40 godina nisu bili mijenjani. „Veliki je ovo korak za našu školu, imamo puno učenika i promjena parketa bila je potreba, ove godine slavimo i 120 godina škole, imamo se čime ponositi“, dodala je ravnateljica te zahvalila gradonačelniku Miletiću na potpori i posjeti.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović naglasila je kako Grad Pula tijekom ljetnih mjeseci ulaže u gotovo sve škole, točnije njih šest, tako se u Osnovnoj školi Stoja adaptiraju podovi i sanira  dio međukatne konstrukcije , u Osnovnoj školi Centar i Monte Zaro adaptiraju se sanitarije, te su u Monte Zaru  također zamjenili kamene stube i sanirali potporni  zid dok se u Osnovnoj školi Tone Peruško i Veruda ugrađuju termostatski ventili, kazala je Krizmanić Marjanović i zahvalila ravnateljici Tomljanović na obilasku Osnovne škole Šijana.