Organizatori Adria Summer festivala donirali prijenosni klima uređaj

Bilo je ovo prekrasno ljeto… A za kraj, točno mjesec dana od festivala uručili smo donaciju Udruzi dijaliziranih na listi čekanja za transplantaciju IŽ.

Danas, 22.kolovoza u prostorima Udruge dijaliziranih na listi čekanja za transplantaciju bubrega IŽ organizatori Adria Summer Festivala, Branko Percan i Sandro Želesko, uručili su prijenosni klima uređaj predsjedniku Udruge, g. Romanu Magliću. Istaknuli su da je ovaj festival dio lokalne zajednice i da je usmjeren upravo prema domaćoj publici, te da osjećaju svojom obavezom na neki način uzvratiti toj istoj publici i zajednici. Tim povodom odabrali su Udrugu dijaliziranih na listi čekanja za transplantaciju bubrega IŽ i odlučili podržati njihov rad donacijom potrebne opreme. Iz Udruge dijaliziranih zamolba je bila usmjerena prema nabavci prijenosnog klima uređaja koji će im učiniti ugodnijim boravak na odjelu dijalize OB Pula posebice u ljetnom periodu. Riječi zahvale organizaciji Adria Summer Festivala uputio je predsjednik Udruge Roman Maglić istaknuvši kako će donirani uređaj biti od velike pomoći svim članovima Udruge. Klima uređaj će biti korišten prvenstveno na odjelu dijalize OB Pula kojem je povećan kapacitet dodatnom novom sobom za dijalizu, a koja nije klimatizirana. Istaknuo je da je sam proces dijalize, koji traje i do četiri sata, izuzetno naporan, a visoke temperature taj proces dodatno otežavaju. Osim pacijentima, visoke temperature otežavaju i rad uređaja za dijalizu tako da će koristi doniranog klima uređaja biti višestruke. Predsjednik udruge je ovom prilikom spomenuo i zahvalio i Zavodu za javno zdravstvo IŽ koji je podržao rad udruge donacijom vozila za prijevoz bolesnika.

Kako je prošlo točno mjesec dana od festivala organizatori su se ukratko osvrnuli i na njegovo četvrto izdanje, koje se održalo 20. i 21.srpnja u Medulinu, istaknuvši ga najuspješnijim do sada, unatoč nevremenu koje je obilježilo kraj druge večeri. Atraktivan line-up u dva dana festivala sačinjavala su neka od najvećih estradnih imena iz cijele regije – Let3, TBF, S.A.R.S., Tonci Huljic & Madre Badessa (Official), Plavi Orkestar, Zeljko Joksimovic. Vrijednost festivala prepoznalo je i 12.000 posjetitelja koji su u odličnoj atmosferi proveli dvije večeri uz stihove najvećih hitova s ovih područja.

Dotaknuli su se i petog festivala za iduću 2019.g. s čijim su pripremama već započeli. U tijeku su razgovori oko odabira izvođača kao i razmatranje moguće nove lokacije festivala, a kako se radi o prvom jubileu najavljuju glazbeni spektakl veći od svih dosadašnjih. Kao partnera i sponzora od posebnog značaja istaknuli su Općina Medulin, te zahvalili načelniku Goran Buić na dosadašnjoj podršci festivalu. Za iduću godinu u pripremi je i dodatan angažman svih sudionika na festivalu oko humanitarne akcije koja će biti sastavni dio festivala.