Najavljujemo dio programa Visualia Festivala 2018. u Puli

Visualia Festival koji se ove godine održava od 13. do 15. rujna slavi šestu obljetnicu, uz brojne hrvatske i inozemne umjetnike.U organizaciji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule te u suradnji s Arheološkim muzejom istre te Povijesnim i pomorskim muzejom Istre i brojnim partnerima, ova manifestacija ima za ciljeve promicanje modernih radova iz područja audiovizualne umjetnosti te doprinosi povećanju kulturnog kapitala, isticanju umjetničkih vrijednosti te stvara mogućnost razvoja i izražavanja novih mladih umjetničkih snaga. Visualia Festival je prvi festival svjetla u Hrvatskoj koji predstavlja svu čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti i postao je sastavni dio kulturnih manifestacija grada Pule.

Ukupno  će se predstaviti 19 umjetnika ili umjetničkih grupa koji će izlagat s 22 rada na 12 različitih lokacija. Trodnevni će festival postaviti gradske prostore u drugačije okvire i privući tisuće posjetitelja.

Zaslužan za fotografije i vizualni identitet festivala za 2018. godinu je pulski umjetnik Jean Sambolec koji djeluje samostalno, ali i kao član kolektiva Visualia Group.

Više o dijelu programa Festivala i nekoliko vizuala najavjenih programa te umjetnika dostavljamo u privitku.

Pratite nas na web stranici www.festival-visualia.com, a kako  je bilo na prošlogodišnjem Festivalu Visualia pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=k0pN126RrWY&feature=youtu.be

Hvala i vidimo se u Puli na Visualia Festivalu od 13. do 15. rujna!