Porečki Delfin, najveći plivački maraton u zemlji 1. rujna

Porečki Delfin, najveći događaj u Hrvatskoj namijenjen rekreativnim plivačima u subotu, 1. rujna, će u Poreču okupiti veliki broj ljubitelja ovog sporta. Za sve natjecatelje i navijače tog se dana na plaži Pical pripremaju brojni zabavni programi. Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč uz potporu Grada Poreča i TZ grada Poreča, te Valamar Riviera kao glavni sponzor događaja pobrinuli su se za različiti sadržaj kroz Kids zonu, Fun zonu, Water Fun zonu, Sport zonu i Beer&Relax zonu.

Već dan uoči utrke za sudionike će u La Pentola Trattoriji biti organiziran Pizza&Pasta Party kako bi se napunili potrebnom energijom, a ukusne zalogaje će pratiti nastup uživo izvrsnog Undercover benda.

Na sam dan utrke plivači se mogu prijaviti od 7.30 sati ujutro, a već u 9 počinje CROCUP plivački maraton koji je natjecateljskog karaktera i dugačak 5000 metara. Nakon natjecateljskog maratona, slijedi utrka rekreativaca koji mogu birati dužinu staze od 5000, 3000 ili 1500 metara. Sudionici mogu plivati bilo kojim stilom, ali smiju koristiti i korisna pomagala poput peraja ili luftića.

Dok su plivači u prekrasnom sjevernom porečkom akvatoriju, na obali neće nedostajati zabave. Već u 10 počinje zabavni program koji traje do 19 sati, a tijekom kojeg će publika uživati u čak četiri različita glazbena nastupa. I tu će biti za svakoga ponešto. Počet će s limenom glazbom, nastaviti svirkom benda The Blondes, poslijepodne je rezervirano za DJ-a, a kasno poslijepodne za Rezime acoustic trio.

Svakog plivača čeka i besplatna porcija popularnog ‘fažola’, a za pratnju i navijače će u ponudi biti hrane i pića za svačiji ukus.

Za djecu će u Kids zoni biti organizirane brojne aktivnosti poput malog morskog laboratorija, radionica tijekom kojih će izrađivati svoje suvenire, društvenih igara, te dječje predstave. Također, mališani će sasvim besplatno povodom Porečkog Delfina uživati u Fun zoni u dvorcu na napuhavanje i u Aquaparku u Water fun zoni.

U Sport zoni na plaži ispod hotela Valamar Zagreb na svoje će doći oni momčadskog duha gdje će biti organiziran vaterpolo turnir, ali i plivačka sprinterska utrka na ispadanje dugačka 50 metara – Australiana. Ova će se utrka plivati u 6 staza. Start je iz vode, a utrka je koncipirana kao utrka na 25 metara uz zaokret oko bovi, pa još 25 metara. Kvalifikacije se plivaju uz mjerenje vremena i najbržih 6 ulazi u finalni dio na ispadanje. Finalni dio pliva se na način da se uzastopno starta (uz razmak od 1:30 min) te svaki start započinje bez najsporijeg iz prethodne utrke, a zadnja dva natjecatelja potom plivaju za pobjedu. Troje najbržih plivača i plivačica bit će nagrađeno peharima te novčanim nagradama. Prijave za ovo natjecanje moguće su na dan eventa u CROCUP šatoru ili već sada na info@poreckidelfin.com, te natjecatelji ne plaćaju nikakvu kotizaciju.

A nakon plivanja, posjetiteljima će zasigurno biti najprivlačnija Beer&Relax zona gdje će sudionicima plivačkog maratona od 10 do 14 sati biti dostupne kratke besplatne masaže, a ostali gosti i posjetitelji imat će tom prilikom 50 posto popusta na masaže. Tu će najbrži posjetitelji moći dobiti i besplatni radler od limuna za osvježenje.
Više informacija dostupno je na www.poreckidelfin.com te na službenoj Facebook stranici.