SO DO centar Istra i Zagreb ponovo zajedno

SO DO centri Istra i Zagreb ponovo su se ujedinili i nastupaju zajedno u Novigradu 28.08. te Umagu 29.08. Pedesetero djece različite dobi, ali svi s istom ljubavlju prema glazbi priuštit će građanima Novigrada i Umaga te njihovim gostima jedno lijepo glazbeno putovanje.

Članovi istarskog orkestra zajedno sa svojim roditeljima, potrudili su se velikodušno i srdačno ugostiti svoje prijatelje iz Zagreba kako bi se pripremili za zajednički nastup. Djeca će provesti četiri dana u zajedničkom druženju i vježbajući program koji će odsvirati publici – u Novigradu 28.08. na Velikom trgu u 19.30h te u Umagu dan kasnije na Trgu slobode u 21h.

SO DO centar Istra započeo je svoj rad prije godinu i pol dana kao projekt prepoznat i financiran od Europske unije pod nazivom „El Sistema u Istri“. Pod vodstvom mladog dirigenta Petra Matoševića orkestar danas okuplja djecu iz više istarskih gradova i omogućuje im rast i razvoj kroz glazbu te jedinstveno iskustvo orkestralnog muziciranja. Glazba potiče emotivan, intelektualan ali i psihološki razvoj a orkestar putem kojeg se provodi program dodatno potiče bolju komunikaciju, razvija timski rad, solidarnost, odgovornost prema sebi i drugima. Ujedno, program je besplatan a krasi ga veselje, pogotovo kada se dva Centra ujedine kao što je i ovom prilikom.

Ovoga puta palicu uzima zagrebački dirigent Ante Sladoljev koji Vas zajedno sa svim članovima orkestra poziva na malo glazbeno putovanje. Repertoar se sastoji većinom od poznatih djela klasične glazbe čije će prepoznatljive melodije, energija i efektna orkestracija biti zanimljive kako ljubiteljima klasične glazbe tako i široj publici. SO DO – El Sistema Hrvatska Vas poziva da dođete na koncert i uživate u glazbi!