Odluka sindikata Uljanika o obustavi štrajka

S obzirom da su tijekom današnjeg dana, 31 .kolovoza, izvršene uplate plaće za srpanj 2018. godine na račune radnika Uljanik Grupe, čime je prestao razlog organiziranja i provođenja štrajka započetog 22. kolovoza, štrajkaški odbor donosi jednoglasnu odluku o obustavi štrajka sa danom 31. kolovoza u 15.00 sati.

Tijekom provođenja štrajka, mimo zakonitog i legalnog zahtjeva za isplatom plaće za srpanj 2018. godine, iznjedreni su i određeni drugi zahtjevi, koji sukladno odredbama Zakona o radu ne mogu biti razlogom štrajka. Štrajkaški odbor smatra da se o tim pitanjima trebaju nastaviti aktivnosti donošenjem odgovarajućih odluka putem nadležnih tijela, izvan štrajka.

Uvažavajući osjetljivost trenutka i složenosti situacije oko opstanka brodogradilišta i svih društava u sustavu ULJANIK GRUPE, štrajkaški odbor donio je odluku da se ne raspušta, odnosno nastavlja sa svojim radom, što ne utječe na valjanost donesene odluke o obustavi štrajka.

Odluka štrajkaškog odbora odnosi se na lokaciju društava u Puli, budući na lokaciji brodogradilišta 3.MAJ d.d. Rijeka, djeluje drugi štrajkaški odbor koji donosi autonomne odluke o svojem radu.