Manifestacija “Pula pleše” već osmu godinu zaredom osvaja srca!

Manifestacija Pula pleše donosi predstavljanje brojnih pulskih plesnih skupina, a ove godine održat će se njezina osma edicija. Organizatori manifestacije su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Alphera d.o.o..

U dvodnevnom programu sudjeluje više od 500 plesača koji prezentiraju svoje vještine u više od 50 plesnih točaka.

Plesne skupine predstavit će se publici 7. i 8. rujna na pulskoj Portarati, a sudjelovat će 12 pulskih plesnih skupina: Plesni centar Studio, Breakdance studio AB Original, Društvo Naša djeca Pula, KUD Tasa – Plesni studio Art Dance, Studio UPBEAT, Sense& Dance, Plesni studio Coolstep, Plesni studio Infinity, Plesni studio Saltatrix, Plesni studio Pirueta Medulin – Pula, Plesni studio Zaro i Obrt Danse.

Dječji program održat će se u petak, 7. rujna od 18 do 20 sati, a u subotu u 10:30 započnite plesni dan sa ZUMBA pokretima te daljnje predstavljanje gostujućih plesnih skupina iz Istre.

Upravo je nastup plesnih udruga iz drugih dijelova Istre ovogodišnji novitet manifestacije, a ove godine nastupaju: MOT 08 studio za izvedbene umjetnosti iz Poreča, Udruga Back to SWING Zagreb iz Labina, Udruga LIV iz Buja, Zajednica Talijana F. Tomizza iz Umaga s plesnim skupinama BLUE DREAM, FREE DREAM ADV i HAPPY DREAM. Zatim će nam se također predstaviti Urbana subkulturna baza – USB iz Poreča te Studio za ritmiku i ples Roxanne Rovinj-Rovigno.

Manifestacija je svake godine jako dobro posjećena i praćena. Ideja o manifestaciji pokrenuta je prije osam godina od strane Alphere s ciljem da se okupe sve plesne udruge s područja Pule te pokažu svoje programe, privuku nove članove, a Pula na taj način dobije prekrasan program u još toplom rujnu. U ovoj manifestaciji uživaju građani Pule, ali i turisti koji još uvijek borave u Puli u tom periodu.

U slučaju lošijih vremenskih prilika, događaj se prebacuje za ponedjeljak, 10. rujna od 18 do 20 sati i u utorak, 11. rujna od 19 do 21:30 sati.

Pozivamo sve ljubitelje plesnih pokreta, glazbe i dobre zabave da se slobodno uključe i plešu uz nastupe plesača na Portarati na manifestaciji Pula pleše.