“Pregledom i utrkom do osmijeha”

Gea Pula i ove godine tradicionalno obilježava Dan ružičaste vrpce i Ružičasti mjesec- listopad koji je u cijelom svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

Kako bi promovirali zdrave navike i tjelesnu aktivnost, koja je uz zdravu prehranu neophodna za očuvanje zdravlja, organizirali smo humanitarnu utrku. Utrka pod geslom “Pregledom do osmijeha”, održat će se 23. rujna 2018. godine, s ciljem i startom na Portarati, a trčat će se pulskim ulicama, u četiri koncentrična kruga penjući se na jedan od pulskih brežuljaka Kaštel. Sama trasa utrke simbolizira dojku ali i teški put koje žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest.

Utrka kojoj je prije svega cilj ukazati na problem raka dojke i uputiti žene da redovno odlaze na preventivne pregleda, organizirana je uz tehničku podršku Atletskog kluba Medulin, a počinje u 11,00 sati. No program na Portarati počet će već u 10 sati. Pokrovitelj mjerenja vremena, prijave i objava rezultata je CHIP TIMING d.o.o. Sve podatke o utrci dužine 6300 m možete pronaći na linku http://bit.ly/PregledomDoOsmjeha putem kojeg se i prijavljujete na utrku. Prijave će se primati i na dan natjecanja od 9:30 do 10:30 na Portarati.

Pokrovitelj suđenja je Zbor atletskih sudaca Pula. Sve podatke o utrci možete dobiti i od predsjednika Atletskog kluba Medulin, Elvisa Peršića koji je i osmislio trasu utrke, na broj 098 421-812.

Za sve one koji ne trče, a htjeli bi sudjelovati, organizirana je rekreativna šetnja od Portarate do tržnice pa nazad na Portaratu. Manifestaciji će svoj doprinos dati i klapa Teranke, grupa Nola, te plesna skupina Gazele, koji će svojim nastupom uveličati ovu događaj.

Uplatom kotizacije od 50 kn ili više svaki će sudionik dobiti majicu, a sav prihod od prodanih majica koristit će se za provođenje programa rehabilitacije žena operiranih i liječenih od raka dojke.

Pridruži nam se i ti!

Trči ili prošeći s nama i prenesi poruku “Pregledom do osmjeha“ jer rak je izlječiv ako se otkrije na vrijeme!