Fenoliga udruga u kulturi poziva na koncert Barbare Munjas Calligraphy

„Fenoliga udruga u kulturi“ poziva vas u subotu 8. rujna u 20.30 sati na placu u Premanturi  na koncert grupe Barbara Munjas Calligraphy. Ulaz je slobodan.

Barbara Munjas Calligraphy“ osim Barbare – (vokal i gitara) čine : Alen Bernobić – klavijature, Marko Kalčić –  bas,, Goran Salvi –  bubnjevi .

Barbara Munjas je glazbenica rođena u Rijeci, ali se 2007. zbog glazbe seli u Istru. Od 2007. pa do samog kraja 2012. godine bila je dio istarske skupine Gustafi, a početkom 2013. godine, zajedno s još nekoliko prijatelja kolega osniva bend „Barbari“ s kojim se otisnula u stvaralačke vode. „Barbari“ su snimili dva albuma, „Monfiorenzo Underground“ (2013.) i „Santa Barbara“ (2014.) s kojima skreću pažnju na sebe i privlače podršku publike i kritike. Krajem 2015. godine osvajaju nagradu za najbolju izvedbu na festivalu Karlovačko RockOff. U fazi djelovanja s „Barbarima“ ostvarila je suradnju sa Sarom Renar na njenom singlu „Ljubav“, a nedavno je ostvarila još jednu suradnju s bendom „MDOS“ na njhovom prvom singlu „Na dlanu“.

Početkom 2017. Barbara se fokusira na novi smjer u svom glazbenom stvaralaštvu te s pisanja tekstova na hrvatskom jeziku prelazi na engleski. Osim promjene jezika dolazi i do promjene u samoj glazbi koja u ovoj fazi odiše drukčijom atmosferom od one koja je bila prisutna u „Barbarima“. Poznavatelji glazbenog opusa „Barbara“ mogu primjetiti da se u „BMC“ projektu glazbeni smjer i tematika lirike mijenjaju u odnosu na „Barbare“. U „BMC“ se mogu čuti gitara, bas, bubanj, klavijature, ponešto elektronike te u određenim situacijama i saksofon.

Glazba koja se sada stvara ima više mantričnih aspekata te poigravanja raznim žanrovskim utjecajima. Iz tog se razloga ovaj bend malo teže svrstava u određenu glazbenu nišu, no može se reći da bend plovi alternativnim vodama. U velikoj većini materijala pjesme ne posjeduju tipičnu „radijsku“ strukturu već se fokusiraju na priču kojoj glazba pridaje određeni karakter i raspoloženje. U tekstualnom pogledu fokus je na životu, smrti, odnosima svake vrste, strahovima, ispitivanju granica ega…

Album je u fazi snimanja. Snima se u Puli u suradnji s glazbenim producentom Marijanom Jelenićem (Nola), a svjetlo dana bi trebao ugledati tijekom 2019. godine. Prije ulaska u studio materijal je bio pro-sviran velikim djelom Hrvatske i u susjednim zemljama. Neka od mjesta na kojima su predstavili ono što se sprema su: Zagreb, Split, Rijeka, Šibenik, Makarska, Mostar, Banja Luka, Knin, Gospić, Izola, Novo Mesto…

Podsjećamo vas i da će se koncert  ZM LOOE TRIO  održati u srijedu 12. septembra,  dok će IVONA FABRIS  &  ST. THOMAS  QUINTET čiji je nastup bio odgođen zbog kiše svirati u utorak 18. rujna.

Svi koncerti kako je najavljeno započinju u 20,30 sati.