Povratak otpisanih – novi Hrvatski rekord Jelene Vukovic

Nakon lošeg scenarija Europskog prvenstva u Berlinu, nakon što je Jeleni poništeno svih 6 hitaca, nakon završetka natjecanja, Jelena je ovoga vikenda pokazala koliko je bila spremna za Berlin.
U Celju, Slovenija održano je međunarodno prvenstvo Slovenije i 49 Hrovatinov memorijal na kojem je nastupila Jelena Vuković članica AK Spektra iz Pule u pratnji pomoćne trenerice i asistentice Katarine Polić.
Jelena je nastupila u troboju, bacala je kuglu, disk i koplje. Prva disciplina bila je kugla, svi hitci bili su preko 7,40 m, a najbolji je završio na 7,49m. Nakon toga uslijedilo je bacanje koplja sa rezultatom od 13, 86 i diska 18,39.
Sa ruzultatom od 7, 49 m u bacanju kugle Jelena je postavila novi Hrvatski rekord.
Kako je ovo bio troboj zbrajli su se bodovi u sve tei discipline, te je Jelena osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u sveukupnoj međunarodnoj konkurenciji.
” Nakon Berlina bila sam baš ljuta i razočarana. Znala sam da imam u kugli rezultat za medalju, međutim splet okolnosti i propusta nije mi dozvolio to zadovoljstvo. Kako smo znali za prvenstvo Slovenije ipak sam odlučila da ćemo ići, nekako i iz inata, pokazati koliko mogu i zako je i bilo. Sve sam snage usmjerila na kuglu sa rezultatom 7.49 m postavila sam novi Hrvataki rekord. Ponosna sam što sam još jednom uspjela nadmašiti samu sebe, a inat je dodatno odradio svoje. Hvala svima koji su vjerovali u meni i vjeruju, na svim riječima podrške nakon Berlina. Ovu medalju posvećujem svima vama koji ste sve ovo vrijeme bili uz mene! Hvala trenerici Katji Luketić, pomoćnoj trenerici i asistentici Katarini Polić, te bacačkom treneru Ivanu Radešiću, a posebno Istarskim domovima zdravlja i gradu Puli. Lijepi je već 20 godina biti uspješan, hvala vam svima!”- rekla je Jelena