U Vodnjanu je održan 1. Nostalgija Fest u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano i Udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir

Stari glazbeni hitovi, odzvanjanje balinjera, sudački zvižduci, navijanja, dječji smijeh i nasmijana lica svih generacija ispunili su u subotu Narodni trg u Vodnjanu gdje je održan 1. Nostalgija Fest.

Pilot projekt prvijenac udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir i Grada Vodnjan – Dignano, na nekoliko je sati oživio lijepe uspomene na djetinjstva bez mobitela i kompjutera, djetinjstva ispunjena samo igrom i pokojim oderanim koljenom. Na samom trgu, uz veseli dvojac voditelja i sudaca održan je turnir u graničaru u kojem je sudjelovalo 8 ekipa: ”Sirene Peroj”, ”Šahisti”, ”Trećaši”, ”Bumbari”, ”5 B”, ”5 A”, ”Profići” i ”Kingsi” .

Osim u graničaru, mališani su se mogli okušati i u još 5 drugih već pomalo i zaboravljenih igara: ”Lastik” , ”Ščinke” , ”Trija” (ili Školica), ”Karićima niz Trgovačku” , “Utrku s Jajima” i ”Skakanje u vrečama”, sve to pračeni budnim okom ekipe Crvenoga križa Pula . Cijeli event glazbeno je popratio DJ Matko Banković puštajući stare hitove 60-80-ih, a pored samih igara bili su tu i šareni kutak humanitarne udruge ”Naš San Njihov Osmijeh”, štandovi sa slasticama te “Buvljak” udruge kolekcionara Rijeka, koja je svojom bogatom ponudom pobudila mnoga sjećanja, a nekim mlađim naraštajima pružila priliku da možda po prvi put vide stvari uz koje su odrastali njihovi roditelji.

Vesela atmosfera potrajala je negdje sve do 21 sat, kada je održano finale u graničaru te podjela medalja i pehara. Pobjedu u finalu i zlatne medalje odnijela je ekipa ”Bumbara”, a slijedili su ih ”5 A” sa srebrom te ”Profići” s broncom. Svakom malom igraču svih ekipa pripala je medalja za uspomenu i zahvalu za sudjelovanje, dok su prva tri mjesta osvojila i pehare.

Svim sudionicima osigurana je i okrijepa i pauza od napornih aktivnosti, za što se je pobrinula pizzeria “Filipo”.

Vidno umorni, znojnih čela, s pokojom manjom ozljedicom ali zadovoljnih osmijeha, veliki i mali posjetitelji pozdravili su 1. Nostalgija Fest i pošli na zasluženi odmor.

Ovim se putem Vodnjanski đir- udruga za informiranje građana, zahvaljuje Gradu Vodnjan, TZ Vodnjan, DND Vodnjan, DPC ”Peroj 1657”, KUD Vodnjan, ZT Galižana, ZT Vodnjan, OŠ Vodnjan, ekipi Crvenoga  križa Pula, voditeljima, sucima, učiteljima, humanitarcima, volonterima, mamama i tatama, nonama i nonićima, i svima koji su svojim prisutstvom doprinijeli da makar i na par sati dočaramo mlađim generacijama zabavu uz igre ”izvan ekrana”, baš onako kako smo nekad mi to činili-poderanih koljena i širokog osmijeha na licu.

Foto: Vodnjanski đir