ZM Loose Trio u Premanturi 12. rujna

„FENOLIGA UDRUGA U KULTURI“  poziva vas u srijedu 12. rujna u 20.30 sati na koncert grupe ZM LOOSE TRIO.

Sviraju Zoran Majstorović – el. gitara, oud; Robert Mikuljan – truba; Bojan Skočilić – kontrabas

Iskusni glazbenici sa dugogodišnjim iskustvom i međunarodnim karijerama, prvenstveno u domeni jazz glazbe, izvode autorski materijal te široki repertoar jazz standarada i filmske glazbe. Atmosfere koje stvaraju kroz interakciju trube, električne jazz gitare i kontrabasa variraju od intimnih balada pa sve do virtuoznih izvedbi raznih kompozicija proizašlih iz tradicije bossa nove te jazz i blues glazbe.

Zoran Majstorović  : Jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor. U posljednjih 20 godina sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. U stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu(Italija), a osim s hrvatskim jazz i etno glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa mnogim svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima.

Također  je iskusni aranžer u domeni jazz, etno i improvizirane glazbe te je pisao glazbu za mnoge hrvatske i inozemne orkestre i manje sastave te za svoje sastave “Atma Mundi Ensemble” i “ZM Loose Trio”. Njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno glazbu već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su “sound art”, projekti usmjereni k poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, “site-specific” koncerti…

Višestruki je dobitnik prestižnih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor. Dobitnik je i diskografske nagrade “Porin” i član HZSU-a.