11. Weekend Media Festival -Zabavljali su Kylie Minogue, a sada dolaze zabaviti vas: 2manydjs ekskluzivno na Weekendu

Obožavao ih je genijalni David Bowie, surađivali su s Kylie Minogue i svirali na njenom tulumu, a sada dolaze na 11. Weekend Media Festival! Braća David i Stephen Dewaele, bolje poznati pod umjetničkim imenom 2manydjs, rasplesat će u subotu posjetitelje najboljeg Weekenda u godini kojih se od 20. do 23. rujna u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju očekuje više od 5.000.

Njihov album “As Heard on Radio Soulwax Pt. 2” cijenjeni New York Times proglasio je najboljim albumom godine, pa nema nimalo sumnje da ćemo 11. Weekend zatvoriti “velikim praskom”. Belgijski duo u Rovinj dolazi u sklopu party programa “Weekend Goes Global” koji prvi put na najveći komunikacijski festival u regiji dovodi međunarodne zvijezde. 2manydjs proslavili su se mash-upovima i remixima hitova brojnih stranih zvijezda poput Salt-N-Pepa, Destiny’s Child i Dolly Parton, a u njihovoj šarolikoj kolekciji našla se i jedna domaća dama, Zdenka Kovačiček. Njenu pjesmu „Elektra“ braća Dewaele su samplirala u sklopu svog projekta „Waffles“, a sad će na Weekendu s njom podijeliti i pozornicu.

Naime, diva hrvatske glazbene scene i naš napopularniji jazz i swing pjevač Marko Tolja, uz pratnju izvrsnog Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, otvaraju Weekend Media Festival. Zajedno će nas provesti kroz najveće jazz, rock i blues hitove te odati počast legendarnom Oliveru Dragojeviću.

U petak na pozornicu stupaju Bolesna braća, pioniri hrvatske hip-hop scene, koji će se pobrinuti za malo žešći ritam pun šaljivih rima. Poznati dvojac Baby Dooks i Bizzo uz hitove kao što su „Lovačke priče“, “Telefon Faki” i “Patriša” razveselit će brojne ljubitelje hip-hopa, ali i sve one koji su spremni za dobru zabavu. Zato što prije ponovite gradivo jer nas do 11. izdanja najvećeg regionalnog komunikacijskog festivala dijeli još samo tjedan dana!

“Nakon praćenja zanimljivih predavanja i rasprava o trendovima u komunikacijskoj industriji, naši sudionici navečer će se ponovno moći opustiti uz najbolje tulume. Poseban dio programa odlučili smo posvetiti Oliveru i Arethi Franklin, domaćim i stranim velikanima koji su nas ove godine nažalost napustili, ali čija glazba ostaje vječno. Veseli nas što ćemo po prvi puta ugostiti svjetski poznata glazbena imena 2manydjs čija će kombinacija rocka, elektroničke, dance i hip-hop glazbe zaključiti najbolji vikend u godini”, rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Još bolji i zabavniji Weekend čeka vas u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju od 20. do 23. rujna, a ovogodišnji partneri su Francuska i Njemačka. Vidimo se uskoro!