Otvoren 6. Visualia Festival u Puli

Sinoć je mapiranom video-igricom “Aquadventure” na pročelju zgrade u kojoj je smještena Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, nastalom u suradnji s Aquariumom Pula, otvoren šesti Festival Visualia – festival svjetlosti.

Raznolike svjetlosne instalacije Visualia Festivala mogu se razgledati sve do subote navečer od 20 sati do ponoći. Festival, u organizaciji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule, posjetiteljima ove godine nudi 23 svjetlosne instalacije na 13 lokacija diljem grada od Giardina pa sve do Portarate, Samostana i crkve sv. Franje i Parka Grada Graza.

Ove godine nova je lokacija Kaštel gdje će biti postavljene svjetlosne instalacije “Oumua” i “Light Magic” austrijskih i mađarskih umjetnika, a u ulici sv. Teodora postavit će se instalacije Puljanina Deana Skire “Eggo trick” koja je svoju premijeru imala na zagrebačkom festivalu svjetlosti. Atraktivne svjetlosne atrakcije postavljene su i na dva nova uspona – Usponu sv. Franje Asiškog i Usponu sv. Roka. Atrakcija “Phaneron 22” (autor Jean Sambolec) na Forumu održava se svake festivalske večeri od 21 do 21.10 sati.