Otvoreno ekipno prvenstvo RH i IŽ-je u klasi Optimist u Medulinu

Jučer, 23. rujna, uspješno je okončano Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za klasu Optimist 2018., koje se održalo u Medulinu od 20. do 23. rujna. Istovremeno je po prvi puta održano i Ekipno prvenstvo Istarske županije u jedrenju za klasu Optimist.

Nakon tri dana jedrenja u Medulinskom akvatoriju, po izvrsnim vremenskim uvjetima i u konkurenciji deset ekipa, prvo mjesto Hrvatske u ekipnom jedrenju u klasi Optimist za 2018. godinu osvojila je ekipa iz Jedriličarskog kluba Val (Crikvenica) koja je nastupila u sastavu: Carla de Carina, Edo Fike, Tin Fike, Barbara Perušić i Nika Udovičić, s trenerom Robertom Jurinčićem. Na drugo se mjesto plasirala ekipa iz Jedriličarskog kluba Vega (Pula), koja je jedrila u sastavu: Vito Filli, Ema Jelenković, Jan Komadina, Tedi Leonardelli i Katja Rabak, s trenerom Antoniom Porettijem;  dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Jedriličarskog kluba Clivo (Medulin), a nju su činili: Mija Močinić, Kristijan Pavlović, Buba Pulek, Nora Šijan i Tristan Tol, s trenerima Dariom Kliba i Tinom Mihelić. Plasmani ostalih ekipa koje su se natjecale je sljedeći: JK Uskok 1 iz Zadra (4.), JK Clivo 2 iz Medulina (5.), JK Mornar iz Splita (6.), JK Uskok 2 iz Zadra (7.), JK Clivo 3 iz Medulina (8.), JK Kvarner iz Rapca (9.) i JK Galeb iz Kostrene (10.).

Prvaci u ekipnom jedrenju Istarske županije u klasi Optimist za 2018. godinu su jedriličari iz JK Vega (Vito Filli, Ema Jelenković, Jan Komadina, Tedi Leonardelli i Katja Rabak; trener Antonio Poretti). Drugo (Clivo 1: Mija Močinić, Kristijan Pavlović, Buba Pulek, Nora Šijan i Tristan Tol) i treće mjesto (Clivo 2: Maj Bisaki, Edi Jurman, Val Pulić i Leon Sheidl), pripalo je ekipama iz JK Clivo (Medulin), s trenerima Dariom Kliba i Tinom Mihelić.

Medulin se pokazao izvrsnim domaćinom jedriličarskog natjecanja i mjestom dobrog jedrenja. Glavni organizator prvenstva bio je JK Clivo, dok su suorganizatori bili Hrvatski jedriličarski savez i Jedriličarski savez Istarske županije. Goran Buić, načelnik Općine Medulin, dodijelio je odličja najboljim hrvatskim jedriličarskim ekipama, dok je Tedi Weidlich, predsjednik Jedriličarskog saveza Istarske županije, dodijelio odličja najboljim jedriličarskim ekipama Istarske županije. Proglašenju rezultata natjecanja prisustvovala je i Gea Damjanović, članica Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza, koja je proglasila plasmane jedriličarskih ekipa od 4. do 10. mjesta.

Foto: Lara Vujica