Akcelerator europskih projekata: Od ideje do sredstava u 3 dana

Akcelerator europskih projekata: Od ideje do sredstava u 3 dana trodnevna je edukacija koja će se održati od 5. do 7. listopada u Fažani, Vodnjanu i Juršićima.

Pokretanje programa Akcelerator u Hrvatskoj osigurala je udruga Informo uz podršku Istarske županije, općine Fažane, općine Svetvinčenat, udruge Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana i Europske komisije te međunarodne partnere European Projects Association iz Bruxellesa i European Academy for Education and Social Research iz Dublina.

Polaznici će kroz trodnevne radionice uz stručnu pomoć napisati sadržajan i smislen EU projekt/poslovni plan temeljem primjene trikova i metoda vrhunskih eksperata i naučiti kako impresionirati evaluatore i financijske institucije kvalitetom izrađenog rada. Uz znanja koja će steći na radionici, polaznici će se moći opustiti u prirodi, šetnji uz more, uživati u EKO obrocima i gastro show-u.

Dodatna posebnost je što će se dodjeliti stipendije polaznicima u vrijednosti od 7.500 kuna za povoljnije pohađanje Masterclass predavanja European Academy for Education and Social Research u Bruxellesu, Fažani ili online. Također, 10 najboljih poslovnih planova poduzetnika početnikan dobit će do 20.000 kuna bespovratnih sredstava kako bi mogli provesti 3 mjeseca kod iskusnog poduzetnika u bilo kojoj zemlji na europskom području i usavršiti svoj poslovni plan.

Radionice su besplatne i namijenjene svima koji žele napisati i usavršiti svoj poslovni plan, EU projekt ili svoju poslovnu/projektnu ideju razviti do uspješne realizacije. Prijave na trodnevnu edukaciju zaprimaju se do 3. listopada u 12 sati. Broj mjesta je ograničen. Prijavni obrazac i detalje programa moguće je pronaći na stranicama udruge www.informo.hr.