Dani energetske učinkovitosti u Puli, 4. do 7. listopada 2018.

HGK – Županijska komora Pula drugu godinu zaredom organizira gospodarsku manifestaciju Dani energetske učinkovitosti s ciljem osviještavanja o važnosti uštede energije. Zahvaljući dugogodišnjoj partnerskoj suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije, manifestacija se održava u sklopu 21. Obrtničkog sajma Istre, od 4. do 7. listopada na Karolini u Puli.

Kroz Dane energetske učinkovitosti želi se potaknuti suradnja i razmjena znanja u segmentu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te omogućiti predstavljanje proizvođača i pružatelja usluga kvalitetnih i inovativnih proizvoda. Stoga se među izlagačima predstavljaju renomirane tvrtke čiji proizvodi zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti, ali i načela održivog razvoja: od tvrtki za pružanje energetskih usluga, proizvođača različitih vrsta građevinskog materijala i toplinske izolacije i dr.

Zajednički nastup izlagača uz financijsku potporu HGK, prilika je da se na jednom mjestu poslovnim subjektima, ali i građanima, i zainteresiranoj javnosti predstave mogućnosti za uključivanje u projekte energetske učinkovitosti. Izlagače na štandu HGK posjetit će u 5. listopada učenici pulskih osnovnih i srednjih škola.

U sklopu manifestacije, HGK- ŽK Pula organizira i stručne sadržaje u prostorima ŽK Pula. U suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Istarskom regionalnim energetskom agencijom (IRENA) 4. listopada u 13 sati održat će se stručni skup Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u novogradnji. Idućeg dana, 5. listopada u 11 sati održat će se konferencija na temu Konferencija o prekograničnom poslovanju – Kako poslovati u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj, čiji su suroganizatori SPOT savjetovanje Obalno-kraške regije iz Kopra. (Detaljan program stručnih sadržaja dostupan je u privitku).

Na štandu HGK  6. listopada promovirat će se znakovi kvalitete „Izvorno hrvatsko“, i „Hrvatska kvaliteta“ s naglaskom na natječaj Ministarstva gospodarstva kojim se omogućava 100% financiranje troškova za ishođenje znakova kvalitete.