Dječji tjedan u Općini Medulin, od 1. do 7. listopada

MEDULIN, listopad 2018.
Izložba igračaka i igara u Loži, Medulin
Udruge Mutila, Format i Sakramenski organiziraju postavljanje izložbe igračaka i igara u suradnji sa OŠ dr. Mate Demarin, 3., i 4. razredi.
Na izložbi će osim igračaka djece koja sudjeluju kao autori, biti izloženi i njihovi likovni radovi te će u samom prostoru biti postavljeni dodatni sadržaji za dječju igru (igračke, društvene igre, slikovnice i knjižice) u kojima će djeca moći uživati prilikom posjeta.
Kako je u tijeku prikupljanje igračaka i igara, naknadno će biti objavljen datum otvorenja izložbe te termini u kojima će biti otvorena za posjetitelje.

MEDULIN, subota 6.10.2018.
„Obiteljski dan 2018.“ i „Od mora do stola“, kod malina u Medulinu
U završnici Dječjeg tjedan, u subotu 6.10.2018. Općina Medulin organizira u suradnji sa udrugama, organizacijama te pojedincima volonterima, 4. put za redom zabavno-rekreativnu i humanitarnu manifestaciju Obiteljski dan 2018., na kojoj se ove godine prikupljaju sredstva za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i multifunkcionalnog prostora na javnoj površini – Štraminjoni, u Medulinu.
Ovogodišnji obiteljski dan započinje u 11 sati igrama za vrtićance, osnovnoškolce i ekipe odraslih, pod vodstvom profesorice Đeni Blarežina i učenika volontera iz pulske Gimnazije.
Uz medulinski će malin biti postavljena dva velika šatora, u kojima će se paralelno odvijati aktivnosti Obiteljskog dana te gastro manifestacije Od mora do stola.
U šatoru Obiteljskog dana od 11 sati nadalje uz bogatu gastro ponudu, više kreativnih radionica pod vodstvom predstavnika udruga s područja općine te učiteljica osnovne škole (oslikavanje torbi, oslikavanje majica i slikarskih kartona te platna), mališani će moći uživati u animaciji, igrama i zabavi, a tijekom dana će se održati i natjecanje u pripremi Istarske supe, te će svi posjetitelji moći kupiti listiće bogate lutrije koju Općina Medulin priprema zahvaljujući brojnim sponzorima i donatorima, a svaki će listić zahvaljujući svima njima biti dobitan. Posjetitelji će također imati priliku kušati raznovrsne kolače koju za ovu priliku pripremaju osnovnoškolci iz Medulina, Banjola, Ližnjana i Šišana sa svojim učiteljicama i roditeljima, a mališani će se predstaviti i svojim kreativnim radovima koji će se uz donaciju ovom prilikom moći i kupiti.
U drugom šatoru, od 12 sati nadalje, paralelno će se odvijati ovogodišnja, 3. po redu, gastro-manifestacija Od mora do stola u organizaciji LAGURa Istarska batana. Ugostitelji s područja LAGURa predstaviti će se svojim morskim specijalitetima, koje će posjetitelji moći kušati, također uz donaciju za ovogodišnji cilj Obiteljskoga dana.
Tu će se održati edukativna radionica za djecu „Upoznajmo more“ – Proučavanje živih morskih organizama pod vodstvom biologa Nevena Iveše te animaciju Istra Inspirita, dva kruga izvlačenja glavnih nagrada lutrije te donatorska aukcija slika Obiteljskog dana. Kroz dan će posjetitelje svojom glazbom zabavljati DJ Nikola z Kukurini, a na kraju dana će, od 21.30 sati svi posjetitelji moći uživati u nastupu Tomislava Bralića i Klape Intrade.