Održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja manifestacija “Od mora do stola” i “Obiteljski dan”

Danas se, 4. listopada s početkom u 11:00 sati u općinskoj vijećnici u Medulinu održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja manifestacija “Od mora do stola” i “Obiteljski dan” u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana i Općine Medulin. Na konferenciji su Zamjenik Načelnika, Damir Demarin, Voditeljica LAGUR-a Istarska batana, Katia Ereš te Savjetnica za društvene djelatnosti Općine Medulin, Sonja-Barbara Bader, predstavili programe manifestacija koje će i ove godine svečano započeti u subotu 6. listopada s početkom u 12:00 sati na novoobnovljenoj medulinskoj rivi kraj Malina.

U sklopu manifestacije ”Od mora do stola” od 12:00 do 20:00 sati, uz cjelodnevnu pratnju nastupa DJ-a Nikole z Kukurini, posjetitelji će moći uživati u ukusnim morskim delicijama koje će pripremati lokalni ugostitelji s područja LAGUR-a, točnije trinaest ugostiteljskih objekata iz općina Medulin, Ližnjan, Fažane i Marčane te grada Rovinja, a za pripremu kojih će koristiti svježu ribu doniranu od strane ulova lokalnih ribara.  JU Kamenjak i udruga PoStav imati će cjelodnevnu izložbu ”Lov(ci) na rake, Premantura u mreži ribarskih priča i sjećanja”, a Turističke zajednice s područja LAGUR-a Istarska batana predstavljati će se kroz cijelo trajanje programa manifestacije. Za najmlađe posjetitelje održati će se zabavno-edukativno predstavljanje živih morskih organizama, u obliku Radionice „Upoznajmo more“, pod vodstvom biologa Nevena Iveše s početkom u 12:30 sati. U sklopu projekta kojeg je LAGUR provodio ove godine, s početkom u 16:30 sati predstaviti će se i obnovljena tradicionalna brodica GUC, ”Svitlo plavi brod, crni brek”, gosp. Roberta Cukona, uz animaciju Istra Inspirita. Nakon svečane podjele priznanja ugostiteljima i ribarima koji su sudjelovali na manifestaciji, u 21:30 sati nastupit će Tomislav Bralić i klapa Intrade koja će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati, a na čiji je nastup ulaz besplatan.

Povodom obilježavanja Obiteljskog dana predviđene su razne zabavne i interaktivne aktivnosti za djecu i odrasle koje, među ostalima, uključuju bogatu nagradnu lutriju, čija nas izvlačenja očekuju u 12:30 odnosno 15 sati, animaciju, zabavu i društvene igre te donatorsku aukciju slika u 19:30 sati.

Kako bi se osigurao dobar provod i u slučaju lošeg vremena, organizatori su osigurali čak dva velika šatora u kojima će se odvijati sve aktivnosti.

Program će trajati do kasno u noć, a obzirom da su obje manifestacije humanitarnog karaktera ulaz za posjetitelje je besplatan dok će se svi sakupljeni prilozi koristiti za uređenje i opremanje dječjeg igrališta u Medulinu.

Manifestacija ”Od mora do stola” sufinancirana je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, Istarske županije, Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin i Javne ustanove Kamenjak.