Obiteljski dan u Medulinu

Prošle se subote, 6.listopada, u završnici ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Medulinu održao tradicionalni, 4. po redu Obiteljski dan. Sportsko-rekreativna i zabavna manifestacija i ove je godine okupila sve generacije mještana i posjetitelja, koji su se unatoč lošim vremenskim uvjetima odazvali i svojim dolaskom doprinijeli realizaciji i uspjehu Obiteljskog dana.

Iako je prvi dio programa, onaj sportsko-rekreativni, s planiranim zabavnim igrama za djecu vrtićke dobi, osnovnoškolce i ekipe odraslih prekinula jaka kiša, u šatoru Obiteljskog dana, svi su uključeni dali svoj maksimum kako bi se kroz sve ponuđene šatore prikupilo što više donacija posjetitelja. Jer humanitarni cilj ovogodišnjeg Obiteljskog dana bio je prikupiti sredstva za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i obiteljskog prostora za sve, na javnoj površini u Medulinu, u zoni Štraminjoni.

Osnovnoškolci sa svojim učiteljicama i roditeljima pripremili su i ponudili raznovrsne kolače, svoje umjetničke kreacije i suvenire, a bogatu ponudu domaćih jela, slanih i slatkih specijaliteta na licu su mjesta pripremale ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin, udruge Sakramenski i Mutila, Lovačko društvo Istra, Gljivarska udruga Sunčanica te ekipa OŠ dr. Mate Demarina, Fritulaka i djelatnice Općine Medulin.

Za zabavu najmlađih tu je bio zabavni kutak uz društvene igre i animaciju Zemlje zabave, a maleni i veliki kreativci mogli su se zabaviti i izraziti kroz kreativne radionice pod vodstvom članova udruga Studio Valeria, MedulinArt te učiteljica OŠ dr. Mate Demarina. Oslikane majice, torbe ili slikarska platna, ali i izrađene kolačiće, svi su oni mogli ponijeti sa sobom, kao poseban suvenir i sjećanje na ovogodišnji Obiteljski dan.

Neizostavan sadržaj bila je i bogata lutrija sa preko 850 listića, koji su svi bili dobitni te su najsretniji posjetitelji kroz dan, osim odmah preuzetih nagrada, u dva kruga izvlačenja, izvučeni i kao dobitnici glavnih nagrada lutrije, te uz kartone vina, umjetničke slike, dva su sretna dobitnika kućama ponijeli Obiteljske pakete u vrijednosti od 1.800 kuna svaki.

Lutriju su pripremili djelatnici Općine Medulin uz pomoć i zahvaljujući velikodušnim donacijama ukupno 128 poslovnih subjekata, udruga i pojedinaca kojima ovom prilikom Općina Medulin posebno zahvaljuje.

Kako se istovremeno s Obiteljskim danom odvijala i gastro manifestacija Od mora do Stola, LAGURa Istarska batana, u kasno popodnevnim, odnosno večernjim satima u drugom se šatoru, u kojem su ugostitelji s područja LAGURa posjetiteljima također uz donaciju za cilj ovogodišnjeg Obiteljskog dana nudili svoje morske specijalitete, održala aukcija umjetničkih slika kao završna aktivnost Obiteljskog dana. Iznimni i neponovljivi voditelji aukcije bili su Jelena Vitasović i Zoran Todorović Todor, a kroz njihov entuzijazam, pozitivu, humor i smijeh, na najbolji se način Obiteljski dan 2018. priveo kraju. Voditeljski par svoje je vrijeme i talent donirao te aukciju umjetničkih slika vodio bez naknade i honorara, te na taj način, nesebično i s velikim altruizmom pomogao ostvarenju humanitarnog aspekta manifestacije Obiteljski dan 2018.

Uz zahvale svima koji su se odazvali pozivu Općine Medulin i na bilo koji način pomogli u realizaciji manifestacije, Općina Medulin kao organizator manifestacije ovom prilikom zahvaljuje i svim posjetiteljima koji su unatoč prolomu oblaka i jakoj kiši subotnji dan proveli u Zahvaljujući svim volonterima, donatorima, posjetiteljima, na Obiteljskom se danu 2018. prikupilo ukupno 33.643,33 kune! Taj će iznos biti, uz sredstva koja je Općina Medulin planirala u svojem proračunu za 2018., iskorišten za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i Obiteljskog javnog prostora za sve, u zoni Štraminjoni u Medulinu. Prostor će uz igrala, zone za sjedenje i rekreaciju i zelene površine do sada neuređenu zonu učiniti ugodnom za sve generacije mještana i posjetitelja koji će uz more i uređenu šetnicu od sada moći uživati, upravo s obiteljima i u tom novom, zajedničkom javnom prostoru.