Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva od 15.- 20. listopada organizira Info dane za udruge u prostorima Crvenog križa Pula.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u razdoblju od 15. – 20.10.2018. godine organizira Info dane za udruge. Info dani  počeli su  jučer predavanjem na temu “humanitarna pomoć” u prostorima Crvenog križa Pula.
Uz prezentaciju obaveza temeljem Zakona o humanitarnoj pomoći kojeg je predstavio Milan Sekušak iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, moglo se direktno čuti primjere dobre prakse koje su prezentirali Facebook Puljani humanitarci, odnosno njihova predsjednica  Slađana Vujica, te Igor Loparić predsjednik udruge Naš san njihov osmijeh. 
O udruzi  Humanitarna mreža Grada Pule nešto više je rekla zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci  kazavši kako je krajnji cilj pomoć čovjeku, i ako se svi udruže to će biti olakšano, efikasnije i brže. Naglasila je kako je humanitarna mreža Grada Pule osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života, posebno najranjivijih i  najpotrebitijih osoba ili skupina ljudi putem međusobne suradnje svih sudionika mreže uz poštivanje načela partnerstva, ravnopravnosti i pluralizma.
Svrha osnivanja ove mreže bila je aktivno poticati mjere i aktivnosti koje se provode i koje će se provoditi u cilju podmirivanja osnovnih životnih potreba i pomoći u poboljšanju kvalitete života, zdravlja, smještaja te druge vrste pomoći humanitarne naravi, potrebitim građanima Grada Pule, dodala je Puh Belci.
U Humanitarnu mrežu  Grada Pule spadaju  Grad Pula, Gradsko društvo Crvenoga križa, Udruga Naš san njihov osmjeh, FB Puljani humanitarci, Udruga Sv. Vinka Paulskog i Udruga pokret za čovjeka.
Osnovna aktivnost mreže je koordinacija svih dionika mreže u svrhu međusobne suradnje  i razmjene informacija o raspoloživim resursima koje će kvalitetnije rasporediti građanima za koje imaju spoznaju da im je humanitarna pomoć potrebna. U izvještajnom razdoblju Mreža svojim resursima pomaže i skrbi o 1600 građana.