U prostorijama Grada Vodnjana upriličen prijem delegacije Općine Centar Sarajevo.

Danas je u prostorijama Grada Vodnjan-Dignano Gradonačelnik Klaudio Vitasović upriličio prijem delegacije Općine Centar Sarajevo.

Prijemu su od strane Grada nazočili gradonačelnik Klaudio Vitasović, predsjednik Gradskog vijeća Corrado Ghiraldo zamjenik gradonačelnika Enea Codacci, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan, predstavnici Nacionalne zajednice Bošnjaka Vodnjan, predsjednik Damir Iskrić sa suradnicom Fahrijom Gibić te predstavnici Bošnjačko kulturno umjetničkog društva Vodnjan, predsjednik Bilal Pekarić sa suradnikom Almirom Bektićem.

Delegaciju Općine Centar Sarajevo činili su predsjedavajuća općinskog vijeća gđa Karačić Karolina, savjetnik za investicije Resić Mustafa, te stručni savjetnik za evropske integracije i investicioni razvoj Siljarić Haris. Prijemu je prisustvovao i predstavnik Infobipa Sarajevo Dino Ibrahimović.

Delegacija Općine Centar Sarajevo posjetila je Vodnjan povodom planiranog otvorenja Infobip kampusa u Sarajevu i kako bi sa Gradom Vodnjanom dogovorili mogućnosti zajedničke suradnje. Svi sudionici Prijema istaknuli su u svojim govorima kako zaista postoje brojne mogućnosti za buduću suradnju Grada Vodnjana i Općine Centar Sarajevo na različitim područjima, od gospodarstva, kulture, sporta te ostalih društvenih segmenata.

„Smatramo da je otvorenje Kampusa Infobipa u Vodnjanu doprinijelo da mnogi mladi ljudi pronađu posao u Vodnjanu, istaknuo je Gradonačelnik Vitasović, izrazivši također nadu da će brojni od njih u Gradu pronaći i svoje mjesto za stalno stanovanje. Pritom je delegaciju upoznao sa nedavno provedenim projektom Grada „VODYOUNG“ zahvaljujući kojem su brojne mlade obitelji dobile priliku za rješavanje svog stambenog pitanja putem dobivanja građevinskog zemljišta ili putem kupnje starih kuća u staroj gradskoj jezgri.“

Multikulturalnost i suživot različitih nacionalnih manjina specifičnost je koja nas krasi. Kod nas postoji dvojezičnost te raznolika i bogata kulturna tradicija koja se njeguje. Upravo se ovakvim smjerom kojim se valorizira tradicija i bogata kulturna baština nastoji održati kvaliteta života u našem Gradu,” nastavio je Vitasović.

Gradonačelnik je istaknuo da je Vodnjan zaista pravi primjer multikulturalnosti i suživota sa pripadnicima bošnjačke nacionalne manjine, koji čine 6,8% ukupnog stanovništva Grada, dok su predstavnici bošnjačke nacionalne manjine izrazili veliko zadovoljstvo dosadašnjom pruženom podrškom od strane Grada.

Na kraju prijema gradonačelnik Vitasović uručio je predsjedavajućoj općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo gđi. Karolini Karačić monografiju Grada Vodnjan-Dignano.