U pulskom hotelu Park Plaza Histria otvorena 9. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem “Socijalni rad između politika i prakse”.

U pulskom hotelu Park Plaza Histria danas je svečano otvorena  9. Konferencija socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem “Socijalni rad između politika i prakse” koja se održava do 19. listopada ove godine.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci pozdravila je prisutne, naglasila je kako je važno održavati ovakve skupove kako bi problematika izašla na vidjelo, kako bi se svi zajedno suočili s problemima koji nas koče i ograničavaju da brže i efikasnije pružimo pomoć odnosno ostvarimo cilj, a to je uspješno pomoć osobi u potrebnim situacijama.

Skup se drugu godinu za redom održava u Puli i okuplja oko 600 sudionika.  Konferencija okuplja socijalne radnike i sve ostale stručnjake koji rade u ustanovama socijalne skrbi, a teme su veoma različite i jako su važne za  struku.

9. Konferenciju socijalnih radnika s međunarodnim sudjelovanjem “Socijalni rad između politika i prakse” organizira Hrvatska udruga socijalnih radnika, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ureda predsjednice RH, Istarske županije, Grada Pule i Grada Zagreba.