Judo klub Istarski borac osvojio medalje na natjecanju u Slovenj Gradecu.

U Slovenj gradecu je održan tradicionalni Koroška open, jedan od najjačih judo natjecanja za uzraste kadeta i mlađih kadeta na ovim prostorima. Na natjecanju je nastupila ekipa mlađih kadeta judo kluba Istarski borac, koji se u Pulu vratila s jednim osvojenim zlatom te jednim srebrom.

Zlatni je bio Dino Odobašić u kategoriji preko 81 kg. Dino je na još jednom natjecanju u nizu bio izuzetno uvjerljiv, svladavši sve svoje protivnike iponom. S lakoćom je stigao do polufinala, u kojemu je bio bolji od domaćeg predstavnika Renea Hercoga, da bi u finalu nakon minute borbe plasirao bacanje za pobjedu protiv Slovaka Matuša Lantaja.

Srebro je osvojio Dani Klačar u kategoriji do 50 kg. Nakon 2 uvjerljive početne pobjede Klačar je u polufinalu svog protivnika Luku Turkulova iz Srbije natjerao na tri kazne koje ujedno znače i diskvalifikaciju. Klačar je potom zapeo na posljednjoj prepreci. U finalu je morao priznati premoć Dardanu Ceni, natjecatelju s Kosova koji je mladog pulskog borca svladao iponom.

Dva najuspješnije pulska natjecatelja u tom uzrastu, koji su se nedavno okitili naslovima državnih prvaka, tako su nastavili prikazivati dobru formu i na međunarodnom planu.