Održana edukacija i umrežavanje poduzetnika nautičkog sektora u sklopu projekta ECO-NautiNET

U sklopu EU projekta ECO-NautiNET  u HGK – Županijskoj komori Pula održana interaktivna edukacija i predstavljanje ECO-NautiNET poslovne mreže kao platforme za umrežavanje malih i srednjih poduzetnika iz nautičkog sektora Jadransko-jonske regije.

 Pozivu se odazvao značajan broj predstavnika malih i srednjih poduzeća nautičkog sektora, koji su u izlaganju Mojce Tavčar Benčić upoznati s ciljevima projekta i prednostima umrežavanja putem mreže ECO – NautiNET. Cilj web platforme koja se razvija u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba je putem digitalnog umrežavanja objediniti na jednom mjestu sve relevantne informacije o malim i srednjim poduzetnicima, potpornim institucijama, istraživačkim i znanstvenim centrima  iz nautičkog sektora Jadransko-jonske regije.

Denis Hrelja, voditelj projekta u HGK – Županijskoj komori Pula, koja je organizirala događanje istaknuo je kako se putem projekta želi pomoći malim i srednjim poduzetnicima da se internacionaliziraju, te da se uključe u rad web platforme koja će biti kreirana u skladu s njihovim potrebama, te im u konačnici pomoći u pronalasku partnera i novih tržišta te stjecanju novih znanja i iskustava.

Uz edukaciju poduzetnika održana je i zajednička radionica s brokerima ECO-NautiNET mreže na temu povezivanja brokera projektnih partnera, budućih administratora platforme s predstavnicima malih i srednjih poduzetnika. U sklopu dvodnevnih aktivnosti predstavnici brokera posjetili su Ustanovu Centar za istraživanje materijala Istarske županije Metris.

Glavni nositelj projekta je Gospodarska komora Achaia iz Grčke, dok preostalih šest partnera dolazi iz Albanije, Italije, Slovenije te Hrvatske, iz koje dolazi troje partnera.

HGK – Županijska komora Pula partner je u  EU projektu „Podrška malim i srednjim poduzećima nautičkog sektora Jadransko-jonske regije“ – ECO-NautiNET.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 969.383,80 eura.