“Meso” u Kinu Valli 2. studenoga uz slobodan ulaz

Kratkometražni dokumentarni film pulskog autora Elvisa Lenića prikazati će se u Kinu Valli, u petak 2. studenog u 19:00 sati uz slobodan ulaz. Film pod nazivom  „Meso“  donosi tradicijski istarski seoski ritual pripremanja svinjokolje, odnosno rudimentaran ruralan običaj koji je oprečan današnjem pomodnom uljepšavanju iskonskog porijekla mesnih proizvoda. Suvremeni trendovi donose multimedijalne prikaze pripremanja hrane uz reklamnu pozadinu i svode se na zabavni sadržaj, dok je u filmu „Meso“ u fokusu ono što je oduvijek prethodilo samoj konzumaciji; običaj koji je u ponekim mjestima zadržan do današnjeg dana i ne ustupa mjesto industrijalizaciji nutricionističkih trendova.

Redatelju i scenaristu je Elvisu Leniću je ovo šesti autorski film, a kameru i montažu potpisuje Matija Debeljuh. Za zvuk je bio zadužen Martin Semenčić koji je Zlatnom arenom za ton i zvuk četiri puta nagrađen na Pulskom filmskom festivalu. Film je nastao u produkciji Kinematografa, a producentica je Dijana Mlađenović.

Film je na Liburnia Film Festivalu nagrađen za najbolji film, najbolji regionalni film i dizajn zvuka. Nakon projekcije slijedi razgovor sa redateljem.