U Gradskoj radionici 3. studenog umjetnički performans MEMORIES.,KLUPKO : „…se domisliš !? se spominjaš !?…“ Josipa Pina Ivančića.

DRUŽENJE S UMJETNICIMA

…tamo di je vječna proljet mira duševnog                                                             

tamo di je…carstvo…

U procesu misaone tranzicije koja svoju osnovu pronalazi u misaonoj preokupaciji bez uticaja gravitacijske sile nastale složenim i dugotrajnim postupkom asocirajući na  „nešto“  ne/poznato otvarajući prostor za maštu bez jasnog izvora ideje

                                                                                                            i.j.piNO

Ove subote 3. studenog 2018. u 20:00 sati u Gradskoj radionici održat će umjetnički performans pod naslovom MEMORIES.,KLUPKO : „…se domisliš !? se spominjaš !?…“ kojeg je osmislio poznati pulski likovni umjetnik, glazbenik i performer Josip Pino Ivančić. Izvođači su Ivana Nataša Turković i i.j.piNO, dok su muziku posložili: INT i Boris Vincek.

Kao podsjetnik na nedjeljne matineje, sljedeći dan 4. studenog 2018. u 11:30 sati u vrtnom prostoru Gradske radionice imat ćemo priliku pogledati još jedno događanje pod naslovom „Frndalica„. Izvođači su ponovno Ivana Nataša Turković i  i.j.piNO, a in live izvođači skupina “Prijatelji”. U slučaju kiše novi termin objavit će se naknadno.

Josip Pino Ivančić je performer, likovni umjetnik, glazbenik. Alternativnoj kulturnoj sceni poznat je već od početka sedamdesetih godina kada ulazi u konceptualni krug i performans vode. U to vrijeme s prijateljima stvara „mental spirit music”, a pod utjecajem Josepha Beuysa otvara procese za stvaranje tzv. „socijalne skulpture” čime već tada pripada nevelikoj skupini konceptualnih umjetnika koji su angažirano propitivali socijalističke vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika. Pinova pozicija izvan centra te njegovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je „pravo” na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti. Tijekom osamdesetih svoje umjetničke interese ostvaruje u prostoru spajanja medija glazbe, performansa i likovne umjetnosti (alter-rock grupa GustapH y njegovi dobry duhovy, a od devedesetih javnost ga pozna kao jednog od najprovokativnijih hrvatskih performera (Theater like a Life/Life like a Theater ili Život je feferon…), ali i kao alternativnog novomedijskog eksperimentatora (telefonski koncert Netz/Mreža, za Radio ORF).

Ivana Nataša Turković rođena je u Puli, gdje je završila Gimnaziju. Školovanje je nastavila u Bologni, na Književnom i filozofskom fakultetu, Odsjek umjetnosti, glazbe, kazališta i filma (DAMS) – smjer Kazalište i film. Diplomirala je 2003. godine, s prvim diplomskim radom o Miroslavu Krleži. Iste godine je godine upisala poslijediplomski znanstveni studij pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer Teatrologija. Od srednje škole glumi u družini Dr. INAT, u sklopu čijeg je Ciklusa mladih autora 2004. na scenu postavila redstavu Tko je pojeo kolačiće? – Alisa u zemlji čudesa. S predstavom je naredne godine nastupila na zagrebačkom Festivalu međunarodnog kazališta TEST. Sudjelovala je u više performansa s Pinom Ivančićem i do sada ostvarila tri autorska performansa. S performansom OK – ovisnost kolekcioniranja gostovala je na varaždinskim Danima hrvatskog performansa i Sedam dana stvaranja u Pazinu, gdje je ostvarila performans-instalaciju Vraćam se odmah i performans OH! – 900 na temu ovisnosti o drogama. Pohađala je više radionica na Međunarodnom kazališnom festivalu mladih, u sklopu kojega je održala i seminar na temu Shakespeare na velikom platnu. Sudjelovala je na grupnoj izložbi u sklopu Sedam dana stvaranja. Nekoliko je puta izlagala na grupnim izložbama u MMC Rojcu, a također je ilustrirala zbirku poezije  Kristine Petričević Obala snova.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova