31.10.2018

U Medulinu otvoren „Kafe bar Placa“ u prostoru bivšeg lokala „Bijeca“

Medulinska placa, nekadašnje okupljalište svih medulinaca, s vremenom je sve više i više gubila svoj smisao. Nekada se ovdje nalazila tržnica (markat), pošta, turistička zajednica, market, kiosk, dva kafića… S vremenom je broj sadržaja na Placi (centru Medulina) nizom različitih okolnosti počeo opadati i jedino što je ostalo u samoj jezgri bila je pošta, u staroj zgradi Općine.

  1. svibnja 2018. krenuli smo sa oživljavanjem place u Medulinu, otvaranjem našeg radija u prostoru bivše policijske postaje.

Danas 31. listopada, skoro 6 mjeseci kasnije,potaknut pomanjkanjem sadržaja i ohrabren dolaskom Medulin FM-a na placu u Medulinu jedan je medulinac uzeo stvar u svoje ruke i potencirao ponovno otvaranje caffe bara u prostoru nekadašnjeg lokala ”Bijeca.”

Naime radi se o g. Aleksanderu Vojaku, direktoru Buže d.o.o. Trgovačko društva Buža d.o.o. je općinsko poduzeće osnovano s namjerom vršenja mnogih djelatnosti kojima se Općina nije u mogućnosti baviti, a od interesa su za širu društvenu zajednicu. Prvi takav projekt kojim se društvo bavi jest upravljanje lučkim područjem, ali su na početku ljetne sezone doprinijeli zajednici i na veoma atraktivnoj lokaciji, pored starog Malina u Medulinu otvorili Lounge bar ”Malin” koji plijeni pozornost svih posjetitelja impresivnim pogledom na cijeli Medulin i ugodnim ambijentom.

Druga u nizu aktivnosti kojim je društvo doprinijelo zajednici je i današnje otvaranje Kafe Bara Placa u centru Medulina, koji će biti otvoren svakoga dana od 7:30 do 21:30 i pružati vrhunsku uslugu i služiti ponovno kao okupljalište svih mještana i ostalih posjetitelja Medulina i stare jezgre ovog prelijepog mjesta.