05.11.2018

Grad Pula objavio natječaj za gradske stipendije

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović predstavili su u prostorijama Komunalne palače natječaj za dodjelu gradskih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. koji je danas objavljen i koji je otvoren do 21. studenog ove godine.

„Kao i svake godine, Grad Pula i ove godine stipendira svoje studente. Za tu je namjenu u proračunu predviđeno 600 tisuća kuna. Osim stipendija za izvrsnost koje iznose 500,00 kuna, Grad Pula dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima koje iznose 400,00 kuna za studente koji studiraju u Puli, odnosno 800,00 kuna za studente koji studiraju izvan Pule“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je pozvao studente da se odazovu natječaju.

Pravila natječaja i ostale detalje pojasnila je pročelnica Krizmanić Marjanović koja je kazala kako se na natječaj mogu prijaviti redovni studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području grada Pule.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju ima redovan student koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studiju za zvanje koje je kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini studija, odnosno najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je kao deficitarno.

Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Natječajem su navedena deficitarna zvanja koja su dobivena od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Pula, a ona su: doktor medicine, magistar edukacije informatike, magistar edukacije matematike, magistar edukacije geografije, magistar edukacije fizike, magistar edukacije kemije, magistar ing. elektrotehnike, magistar ing. brodogradnje, magistar ing. strojarstva, magistar ing. računarstva, magistar edukacije biologije, magistar socijalnog rada i magistar socijalne politike i magistar logopedije.

Prema Pravilniku za dodjelu stipendija, studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine studija boduju se s dodatna tri boda. Dodatna dva boda predviđena su za studente koji su u prethodnoj akademskoj ili školskoj godini najmanje 30 sati volontirali u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. Isto tako, dodatni bodovi dodjeljuju se za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Novina u odnosu na dosadašnje natječaje je da zbog odredbi GDPR-a neće biti objavljeno ime i prezime studenta već će svaki prijavitelj prilikom predaje zahtjeva dobiti svoj jedinstveni šifrirani broj.

Zahtjev, zajedno s popratnom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti (Pula, Sergijevaca 2) ili neposredno predajom u Pisarnici Grada (Stara Tržnica 1, 52100 Pula).

Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 6. prosinca 2018. godine na službenim web stranicama Grada Pule i Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule.

Cjeloviti tekst Natječaja za dodjelu stipendija nalazi se na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) u rubrici Natječaj i nadmetanja.