MPZ Cantus PoPuli srebrni u Zagrebu.

Jučer je u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održan Festival glazbe Zagreb 2018, festival na kojem su ponajbolji zagrebački zborovi, vokalni sastavi i orkestri, te gosti iz Hrvatske i inozemstva, predstavili svoje najnovije programe,a posebno mjesto u sklopu Festivala ponovno zauzima i Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava – treće po redu.

U natjecateljskom djelu festivala u kojem se nastupalo u kategorijama:  mješoviti zborovi, dječji zborovi i zborovi mladih, te slobodno vokalno višeglasje, nastupio je MPZ Cantus PoPuli sa dirigenticom Tatjanom Merkl. Natjecali su se sa tri skladbe: Space Oddity (David Bowie; aranžman Tatjana Merkl), Engel  (Rammstein) i Sve će to o mila moja (Bijelo Dugme; aranžman Olja Dešić). Zbor je nastupao u kategoriji slobodno vokalno višeglasje.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Josip Jerković, Zdravko Šljivac i Luka Vukšić, te ravnatelj centra za kulturu i informacije Maksimir, odlučio je da MPZ Cantus PoPuli, dodijelili su Cantusima srebrnu plaketu i ukupno treću nagradu žirija.

Festival, pa tako i samo natjecanje vodio je naš proslavljeni i šarmantni istarski bariton Ronald Braus!

Zbor je nagrađen i sa velikim pljeskom, ali ne samo u dvorani! Naime, u pauzi između natjecanja i proglašenja, zbor je malo prošetao našim glavnim gradom i spontano napravio dva Flash moba. Kao veliki zaljubljenici u glazbu, pjesmom su zabavljali putnike u tramvaju, ali i prolaznike na Trgu Ban Jelačić.

Kako kažu članovi zbora, vole pjevati i nije im problem zapjevati gdje god bili!

Zbor je na natjecanju stekao i nova prijateljstva, te je pozvan na skoro u gostovanje opet u Zagreb!

Također iz zbora napominju da je postava koja je nastupala jučer u Zagrebu, većinom sastavljena od novih članova, te se svi članovi zahvaljuju  svojoj dirigentici Tatjani Merkl, koja je u veoma kratkom vremenu uspjela od njih napraviti pobjednike i dobre pjevače!

MPZ Cantus PoPuli zahvaljuje svima koji nam pomažu i podržavaju nas u radu, te poziva sve zaljubljenike glazbe, koji imaju volje, želje i glasovne sposobnosti da nam se pridruže utorkom i petkom u 20h u Mutilskoj 47.

Tenori, soprani, alti, basi volite pjevati? Volite dobro društvo i putovanja?Mi smo onda prava ekipa za vas, dođite nam!