DANI MMMU OD 16. DO 18. STUDENOGA

Dobrodošli na međunarodnu gospodarsko-turističku manifestaciju “14. Dani mladog maslinovog ulja – XIV Giornate dell’olio d’oliva novello“ koja će se  održati u Vodnjanu-Dignano

od 16. do 18. studenoga 2018. godine.

„Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello“ održavaju se već četrnaestu godinu za redom treći vikend u studenome. Ovoj međunarodnoj gospodarsko-turističkoj manifestaciji cilj je informirati javnost, krajnje korisnike i potrošače maslinovih ulja o vrstama, vrijednostima, kvaliteti te važnosti maslinovih ulja u svakodnevnoj prehrani, i to ponajviše svim karakteristikama mladih maslinovih ulja. Plodovi rada, truda i ulaganja lokalnih poljoprivrednika našli su pravi put do svojih korisnika upravo na ovoj manifestaciji. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je postalo prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend te nude odgovore na pitanja iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji te raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja. Svečano otvorenje manifestacije je u petak 16. studenoga 2018. u 12 sati u Istarskoj ulici, na velikom parkiralištu u Vodnjanu, a traje do nedjelje, 18. studenoga.

Za vrijeme trajanja manifestacije Vodnjan posjeti oko 20.000 posjetitelja koji sudjeluju u brojnim programima pod šatorom na više od 1700 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, prvenstveno proizvođača maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Cjelodnevni gastroshow okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 8.000 jela priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.