BESPLATNE RADIONICE TALIJANSKOG JEZIKA NA RAZINI A 2 KROZ PROJEKT “ISTARSKA MREŽA ZNANJA”.

Uslijed potreba tržišta rada kroz projekt Istarska mreža znanja omogućuje se nezaposlenim osobama usavršavanje talijanskog jezika na razini A2 – temeljni korisnik. Razina A2 obuhvaća proširena znanja osnovne komunikacije.

Polaznici će naučiti sa stranim govornikom razmjenjivati informacije o poznatim temama iz svakodnevnog života, razmijeniti osobne informacije o svojoj obitelji, poslu, životnim uvjetima i obrazovanju te razmjenjivati poruke elektronske pošte i pronaći određenu informaciju u svakodnevnim pisanim materijalima (oglasi, novine, prospekti i sl.).

Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanje te se po uspješnom završetku dobiva Uvjerenje o osposobljenosti – javni dokument sa mogućnošću upisa u E-knjižicu. Uz znanje talijanskog jezika polaznicima će se omogućiti i dodatna edukacija poznavanja skraćenih radnih operacija na računalu za brži i učinkovitiji rad te sudjelovanje na radionicama karijernog savjetovanja.

Na tečaj se mogu upisati sve nezaposlene osobe u dobi do 29 godina, žene (svih dobi) i osobe s invaliditetom. Testiranje osnovnog znanja za sve zainteresirane provesti će se besplatno u učilištu. Svi zainteresirani mogu se javiti u Diopter-otvoreno učilište Pula putem telefona na: 052/501-500 ili 098/276-179 ili e – maila: imz.euprojekt@gmail.com Prijave se primaju do 22. studenog 2018. Projekt Istarska mreža znanja započeo je u svibnju 2018. godine.

Nositelj je Diopter – otvoreno učilište iza Pule, partneri su: Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, Udruga ZUM Pula te Institut za razvoj tržišta rada. Opći cilj projekta je doprinijeti razvoju lokalnog tržišta rada kroz razvoj programa obrazovanja koji su u skladu s potrebama tržišta rada. Specifični cilj je povećati zapošljivost korisnika projekta kroz Klubove za zapošljavanje i inovativne obrazovne programe u području prerađivačke industrije (optičke mreže), društvenih mreža i talijanskog jezika s dodatnom specijalizacijom prema potrebama poslodavca. Projekt Istarska mreža znanja financiran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Trajanje projekta je 20 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 994.350,36 kn.