Predstave ‘Pluća’ i ‘Muškarci.HR’ u INK-u 12. i 13. studenog.

U ponedjeljak, 12. studenoga 2018. gostuje predstava PLUĆA, nastala u koprodukciji Teatra Exiz Zagreb i Gradskog kazališta Sisak.

TEKST: Duncan Macmillan
REŽIJA: Aida Bukvić
IGRAJU: Jadranka Đokić i Amar Bukvić

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Aida Bukvić

___________________________________________________________________________

U utorak, 13. studenoga 2018.na programu je predstava MUŠKARCI.HR iz koprodukcije Satiričkog kazališta Kerempuh i Teatromana, Zagreb.

AUTOR: Teatroman

REDATELJ: Mario Kovač

IGRAJU: Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić/Andrej Dojkić, Amar Bukvić/ Živko Anočić

Glumci ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz  brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući uškarce.hr  temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Za muškarce u našoj predstavi one su poželjne i kad izazivaju osjećaje neugode, a još više, kad za posljedicu imaju osjećaj ugode. Braneći se od stereotipa o muškarcima, glumci će svoje komplekse braniti obrambenim mehanizmima racionalizacije i projekcije (na žene, naravno). Stereotipe kao teme predstave nije potrebno nabrajati, dovoljno je reći da će ih većina biti pokazana u predstavi. Od muškaraca.hr gledatelji će dobiti upravo ono što očekuju: večernji bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, smijeh i vrhunsku kazališnu zabavu.

Obje predstave započinju u 20 sati.